banner564

Beklenen oldu

Trump’ın emriyle ABD ve müttefikleri sabaha karşı Suriye’yi vurdu

Beklenen oldu
banner598

 ABD, İngiltere ve Fransa'nın gece yarısı düzenlediği saldırı, dünyayı temellerinden sarstı. 

Doğu Guta'da sivillere yönelik kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle Beşar Esad rejimi güçlerinin hedef alındığı saldırıda, Suriye'nin başkent Şam ile Hama, Humus, Dera ve Süveyda illerindeki askeri noktalar bombalandı. 
ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esad rejimine başlattığı saldırılarda denizden Tomahawk füzeleri kullanılırken, İngiliz ve Fransız jetleri de havalandı. İngiliz Tornado uçakları Humus'taki kimyasal deposunu vurdu. Saldırıda 100'den fazla Tomahawk füzesi fırlatıldı. Saldırıda 6 sivilin yaralandığı belirtildi. 

Nereler vuruldu?
Pentagon saldırıda üç bölgenin vurulduğunu açıkladı. Şam'daki Cumhuriyet Muhafızları, Dumeyr Havaalanı, Şam Uluslararası Havalimanı çevresi, Cemeyre Bilimsel Araştırmalar Merkezi, Kasyun Dağı'ndaki hava savunma sistemleri, Kisve ve Kalamun bölgelerindeki askeri noktalar vuruldu.
ABD, İngiliz ve Fransız güçleri ayrıca rejimin kontrolünde bulunan Hama ilinde havaalanı, Humus ilinin Kuseyr bölgesinde Hizbullah güçleri, Dera'da 89. Tugay olarak bilinen İran güçleri ve bazı askeri noktalar, Suveyda ilinde Halhala Havaalanı ve Dera ilinin İzra bölgesindeki hedeflere saldırı gerçekleştirdi.

Pentagon'dan açıklama
ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Suriye'de vurulan hedeflerin Şam'da bir kimyasal silah araştırma merkezi, Humus'ta kimyasal silah depoları olduğunu söyledi. Dunford, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine karşı yürütülen ilk dalga saldırının sona erdiğini açıkladı.
ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD'nin müttefikleri ile görüşmeye devam ettiğini ancak şu anda ek saldırı yapma planlarının olmadığını söyledi. Mattis, saldırının sadece Esad rejimine yönelik olduğunu, yabancıların etkilenmemesi için azami dikkat gösterildiğini söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474