banner564

'Biz kurbanız, onlar katil'

Halid Meşal, İsrail’in saldırgan tutumundan vazgeçmesi halinde, Hamas’ın roket saldırılarına son verebileceğini söyledi

'Biz kurbanız, onlar katil'
banner598
Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, ABD’nin ünlü CNN kanalına röportaj verdi. Meşal, Hamas’ın silahları bırakmaya ve ateşkes yapmaya hazır olduğunu ifade etti. 2003 yılından bu yana Hamas’ın çok sayıda ateşkese uyduğunu belirten Meşal, İsrail ve ABD yönetiminin bunu çok iyi bildiğini ifade etti.
Meşal, “Hamas’ın bir şey hakkında söz vermesi durumunda bunda çok güvenilir olduğunu biliyorlar. Sözüne tam anlamıyla uyacaktır. Sahadaki savaşçılar da buna uyacaktır” dedi. Meşal, insani ihtiyaçlardan dolayı kısa süreli ateşkesi destekleyeceklerini belirtmekle beraber, uzun dönem bir ateşkesin sadece İsrail’in Gazze sınırından insan ve mal girişine izin vermesiyle gerçekleşebileceğini vurguladı.

'İki çeşit ateşkes mümkün'
Meşal, “İki çeşit ateşkes mümkün; 72 saat gibi bir insani ateşkes. Bu insanımıza yemek, su ve bedenlerin toplanması konusunda yardım ve destek vermek anlamına geliyor. Sürdürülebilir bir ateşkes ise iki tarafın onayladığı, Filistinlilerin başı çeken Gazze’deki kuşatmanın kaldırılmasına yönelik talebini garanti edecek bir anlaşmaya bağlı” ifadelerini kullandı.

'Zafer filistinlilerin olacak'
Meşal, İsrail’in güçlü bir ordusu olmasına rağmen zaferin Filistinlilerin olacağını ifade etti. Bölgenin hakiki sahiplerinin Filistinliler olduğunu belirten Meşal, "Onlar bölgenin hırsızları. Biz kurbanız, onlar ise katil. Buna rağmen belki bir veya iki savaşı tamamen kazanamayacağız. Ama nihayetinde savaşı biz kazanacağız” şeklinde konuştu. Meşal, Hamas’ın uluslararası toplumun sempatisini kazanmak adına kendi halkını kullandığına yönelik iddialara ise sert çıktı.

'Obama'nın uyması talihsizlik'
Hamas’ın kendi insanlarını kurban olarak kullanmaktan ziyade, onlar için kendini feda ettiğini belirten Halid Meşal, “Amerikan yönetimi ve Başkan Obama’nın İsrail’in yalan olan hikâyelerine uyması talihsizlik. Hamas insanları için kendini feda ediyor. Halkını kendi askerlerini korumak adına bir 'insan kalkanı' olarak kullanmıyor” dedi. Hamas lideri, son olarak, İsrail yönetiminin saldırgan tutumundan vazgeçmesi durumunda Hamas’ın roket saldırılarını durdurabileceğini söyledi.Tüm olumlu adımları atmaya hazır olduklarını dile getiren Meşal, işgalin sona ermesi ve kuşatmanın kalkması halinde Hamas’ın kimseye roket atmayacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473