banner564

Düşürürüz

Azerbaycan, Ermenistan'ı hava sahasını ihlal etmemesi konusunda uyardı:

Düşürürüz
banner598
Azerbeycan’dan Ermenistan’a hava sahası ihlalleri konusunda uyarı geldi.Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hava sahalarının Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin kontrolü altında olduğu belirtildi.
Açıklamada, Ermeni basınında çıkan, "Ermenistan savaş uçakları cephe hattında uçuşlar gerçekleştiriyor" haberlerinin gerçekleri yansıtmadığı da belirtildi.
Uluslararası yasalar ve Uluslararası Sivil Havacılık Kurumu'nun aldığı karara göre, işgal altındaki topraklarda her türlü uçuşun yasak olduğunun vurgulandı.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Azerbaycan'ın izni olmaksızın yapılacak her uçuş, ülkenin hava sahasının ihlali olarak değerlendirilecek. Azerbaycan Hava Kuvvetleri, sınır ihlali yapanlara karşı darbe vurmak için gereken çağdaş araçlara sahiptir. Hava sahamız ihlal edilirse, Azerbaycan savaş uçakları ve hava savunma sistemlerimiz ihlal yapan savaş uçaklarını anında yok edecektir." 
Son günlerde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında ateşkes ihlalleri artmış, Azerbaycan mevzilerine yaklaşmaya çalışan Ermeni keşif ve sabotaj birlikleriyle çıkan çatışmalarda Azerbaycan ordusundan 13 asker şehit olmuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474