banner564

Geri sayım başladı

Euro Bölgesi Maliye Bakanları, mevcut mali programın uzatılması talebinde bulunması için Yunanistan'a 5 gün süre tanıdı

Geri sayım başladı
banner598
   Euro Bölgesi Maliye Bakanları, mevcut mali programın uzatılması talebinde bulunması için Yunanistan'a 5 gün süre tanıdı. Brüksel'de Avrupa Birliği ve Yunanistan arasında yürütülen borç müzakerelerinin ilk turu sonuçsuz kaldı. Yunan heyeti, önerilen yeni paketi kabul etmedi.
 Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, yeni teşvik kredisi karşılığında kemer sıkma politikalarının uzaltılması talebini saçma ve kabul edilemez olarak niteledi.
Euro Bölgesi Maliye Bakanları da mevcut mali programın uzatılması talebinde bulunması için Yunanistan'a 5 gün süre verdi.

Cuma günü tekrar toplanabilir
   Eurogroup Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem ‘en iyi çıkış yolunun Yunan makamlarının mevcut programının uzatılması arayışına girmesiyle bulunabileceğini’ vurguladı.
Yunanistan'dan bu yönde talep gelmesi halinde Euro Bölgesi Maliye Bakanları’nın en geç cuma günü olağanüstü toplanabileceğini söyledi.
   Mevcut yardım programının süresi şubat ayı sonunda doluyor. Bu nedenle Yunanistan ile kreditörler arasında ay sonuna kadar uzlaşmaya varılması gerekiyor.

Varufakis: Görüşmeye hazırız 
   Euro Bölgesi'nin restine yumuşak bir cevap veren Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, "Görüşmeye hazır" olduğunu ilan etti. Anlaşmazlığa rağmen, 48 saat içinde ortak bir yol bulunup, namuslu bir anlaşma sağlanacağını belirten Varufakis, "Bu nedenle 4 aylık programın koşulları ve bunda yer alan terimler kesin ve açık olmalı. Blöf yapmıyoruz. Biz, Euro Bölgesi üyesi ülkeyiz ve euroda kalacağız. AB bölünmez. Biz, sadece programı değiştirmek isteyen Avrupa yanlısı bir hükümetiz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474