banner564

Katiller lanetlendi

Mersin’de hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan için tüm Türkiye tek ses oldu

Katiller lanetlendi
banner598
   Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ailesinin evinde taziye ziyareti yoğunluğu yaşanıyor. Türkiye'nin dört bir yanından aileye başsağlığına gelenler, anne Songül Aslan ve baba Mehmet Aslan'ın acılarına ortak olmaya çalışıyor. Evin önünde kurulan taziye çadırında dualar okunurken anne ve baba gelen ziyaretçileri ağırladı.  Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve binlerce öğrencinin gruplar halinde taziyeye geldiği evin önündeki çadırda dualar okundu. Taziyeleri kabul eden anne ve babanın ise metanetini koruduğu dikkat çekti. 
   Türkiye’nin dört bir yanından aileye başsağlığı dileyenlerin yanı sıra, tüm il ve ilçelerde de Özgecan için protesto yürüyüşleri düzenlendi. Özgecan Aslan'ın öldürülmesi Van'da protesto edildi. AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen eyleme katılan vatandaşlar, Dabbağolu Park'ında ellerinde pankartlarla, slogan atarak saldırıyı kınadı.

Tüm illerde protesto edildi 
   Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, AK Parti Düzce Kadın Kolları tarafından protesto edildi. Adıyaman'da bir esnaf, Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki amacıyla iş yerini 1 günlüğüne kapattı. İş yeri personelleri yoldan geçen vatandaşların yakalarına hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin fotoğrafını astı. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Özgecan Aslan'ın öldürülmesi protesto edildi. Sosyal medya aracılığıyla Atatürk Caddesi'nde bir araya gelen grup, dövizler açıp slogan atarak Reyhanlı Belediyesi önüne kadar yürüdü. Özgecan’ın öldürülmesi Zonguldak'ta protesto edildi. Kozlu ilçesinde Amfi Tiyatro Alanı'nda toplanan belediye personeli ve vatandaşlar, Özgecan Aslan için dua ederek fotoğrafının üzerine karanfiller bıraktı.
Parlamento muhabirleri de duyarsız kalamadı 
Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı (PMD) Göksel Bozkurt ve parlamento muhabirleri, basın koridorunda Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto ederek bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Adı Sivas’ta yaşatılacak
   Öte yandan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, kentte yeni yapılacak Hanımlar Kültür Merkezine Özgecan Aslan'ın adının verileceğini bildirdi. Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın adının Sivas'ta yaşatılacağını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473