banner564

İdama çarptırıldı

Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki karar belli oldu

İdama çarptırıldı
banner598
Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve ardından hapse atılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 'Hamas'a istihbarat sağlamak' suçlamasıyla yargılandığı davada idam cezasına çarptırıldı. Mursi dışında Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın üst düzey 17 yöneticisine daha idam cezası verildi. Bunlar arasında İhvan lideri Muhammed Bedii de bulunuyor.
 Mursi hakkında '25 Ocak devrimi sırasında hapishaneden kaçmak' suçlamasıyla açılan davada da idam kararı verildi. Mursi ile birlikte toplamda 100'den fazla kişi idam cezasına çarptırıldı. Bunlar arasında Katar'da bulunan  DünyaMüslüman Âlimleri Birliği Başkanı Yusuf Karadavi de bulunuyor

Kesin karar müftüden sonra 
Mahkeme ayrıca İsrail'de tutuklu bulunan Hasan Selame adındaki İhvan üyesine de idam cezası verdi. İdam cezası verilenler arasında hayatını kaybeden kişiler de bulunuyor. Mahkeme sanıkların dosyalarını müftüye gönderdi. Müftünün kararından sonra mahkeme kesin kararını açıklayacak.

Daha öne 20 yıl almıştı 
Mısır’da mahkeme, 21 Nisan'da şimdiki Muhammed Mursi’nin yargılandığı ‘İttihadiye olayları’ davasında kararını açıklamış ve Mursi'yi 20 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473