banner564

İranlı ‘Yalnız Kurt’

Avustralya'da silahlı bir kişi, Sidney’deki kafeyi basarak 13 kişiyi rehin aldı

İranlı ‘Yalnız Kurt’
banner598
Avustralya'nın Sidney kentindeki silahlı bir kişi, Lindt isimli bir kafeyi basıp içerideki en az 13 kişiyi rehin aldı.  Esaretin üzerinden yaklaşık 15 saat geçti ve şimdiye kadar kafenin içindeki beş kişi kurtuldu. Silahlı kişinin isminin İranlı Man Haron Monis olduğu belirtildi. Kent merkezindeki Martin Place Caddesi'nde faaliyet gösteren Lindt kafeye gelen silahlı kişiler, burada bulunanları rehin aldı. Reuters, daha önce cinsel saldırı suçundan hüküm giymiş olan Man Haron Monis isimli kişinin, İranlı bir mülteci olduğunu bildirdi. Kendini şeyh olarak tanımlayan 49 yaşındaki Monis, yurt dışında ölen Avustralyalı askerlerin ailelerine gönderdiği nefret mektuplarıyla tanınıyor.

'Yalnız kurt' ihtimali ağır basıyor
Avustralyalı rehine kurtarma ve terör uzmanları, bu eylemin büyük ihtimalle terör örgütleriyle fazla bağı bulunmayan bir 'yalnız kurt' tarafından gerçekleştirildiğine inanıyor. Sidney polisine eğitim veren Wollongong Üniversitesi öğretim üyesi Adam Dolnik, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, rehineleri tutan kişinin tecrübesiz göründüğüne dikkat çekti.
Kafeden kaçmayı başaranların da muhtemelen bu kişi tarafından serbest bırakılmadığını belirten Dolnik, "Büyük ihtimalle bir yerlerde saklanıyorlardı. Pazarlıkların henüz başında bu kadar kişinin salıverilmesi pek mümkün değil" dedi.

Başbakan: Normal yaşantınıza devam edin
Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Sidney’deki rehine olayıyla ilgili, “Tek amaçları korkutmak. Avustralya barışçıl, güvenli bir ülke, Avustralyalılar normal yaşantısına devam etsin” dedi. 
Avustralya medyasında yer alan haberlere göre, rehine alma olayını El Nusra örgütü üyeleri gerçekleştirdi. Ancak bu haberler yetkililer tarafından henüz doğrulanmadı.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474