banner564

İmaj değişiyor

Kılıçdaroğlu, basın üzerindeki baskıların, pek çok çevreyi kaygılandırdığını söyledi

İmaj değişiyor
banner598
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.
   "14 Aralık operasyonu"nu değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin imajında, öteden beri süren, son 3-4 yıldır devam eden ciddi bir kayıp var, bunu görmemek mümkün değil. İktidar kanadı da bunu görüyor, çağdaş dünyanın, Avrupa Birliği'nin, önemli kurumların Türkiye ile ilgili ciddi kaygıları var. Özellikle demokrasi, özgürlükler konusunda ciddi kaygılar taşıyorlar. 'Türkiye'de neler oluyor, basın üzerindeki baskılar, demokrasiye yönelik müdahaleler' pek çok çevreyi kaygılandırıyor" dedi.
   "Operasyonun intikam duygusuyla yapıldığını" savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
    “17-25 Aralık haftasının 'Yolsuzluk Haftası' olmasını istedik. Bilboardları kiralamak istedik. Yolsuzluklar unutturulmak isteniyor ama unutmayacağız ve unutturmayacağız. Operasyonlar, bize öğretilen hukuk çerçevesinde yapılan operasyonlar değil. İntikam alma güdüsüyle yapılan operasyonlar bunlar. Devleti yönetenler, devleti intikam güdüsüyle, hınçla yönetemezler. 'Ben rövanşını alacağım bir öncekinin' anlayışıyla devleti yönetemezler.
Devletin televizyonu bile önyargıyla haber yapıyor, önyargıyla bunu kamuoyuna yansıtmaya çalışıyor.”

HDP'ye ittifaka ret
Kemal Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine HDP'den gelen ittifak çağrılarıyla ilgili “Bizim kimseyle ittifak yapmaya ihtiyacımız yok. Biz CHP olarak seçimlere gireceğiz. Özellikle AKP kanadının bilinçli olarak dillendirdiği bir söylem” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474