banner564

Kadına şiddete dikkat çekti

Angelina Jolie, Johannesburg’da devam eden Afrika Birliği Zirvesi’ne katıldı

Kadına şiddete dikkat çekti
banner598
Dünyaca ünlü aktris ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie Johannesburg’da devam eden Afrika Birliği Zirvesi’ne katıldı. AU Komisyonu Başkanı Dlamini Zuma’nın daveti ile Güney Afrika’ya gelen Amerikalı sanatçı Jolie, kadına karşı şiddet üzerine konuşuyor. 
Jolie için Perşembe sabahı Johannesburg’un Oliver Tambo Havalanı’na indiği andan itibaren geniş güvenlik önlemleri uygulanmaya başlandı. Ünlü sanatçı dün İngiltere Büyükelçiliği’nde kadın hakları savunucuları ile bir araya geldi. Jolie dün öğle saatlerinde AU zirvesinin devam ettiği Sandton Kongre Merkezi’ne geldi. Amerikalı ünlü sanatçının korumaları ile Jolie’yi görüntülemek isteyen medya arasında kısa süreli arbede yaşandı. 
Dünyanın bir çok bölgesine giderek insan hakları konusunda konuşamalar yapan Jolie Johannesburg’da, "Kadına karşı şiddet dünyanın birçok yerinde bir salgın haline gelmiş, günümüzde daha fazla insan savaş mağduru ve en çok zarar görenler kadınlar. Krizlerin çözümlenmesi süreçlerinde kadınlara daha fazla katılım hakkı verilmeli. Kadınlara karşı saldırılar kesinlikle tolere edilmemeli ve önlenmesi için tedbirler alınmalı, toplumdaki her bir fert üzerine düşen görevi yapmalı. Kadınlar için uzun soluklu güvenlik çözümleri kadınlar tarafından planlanmalı ve uygulanmalı.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474