banner564

Manhattan’ı kana buladı

Kamyonetiyle öğrencilerin kullandığı bisiklet yoluna giren silahlı saldırgan 8 kişiyi öldürdü, 11 kişiyi de yaraladı

Manhattan’ı  kana buladı
banner598
ABD’nin New York kentinde Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında terör saldırısı gerçekleştirildi. Olayda en az sekiz kişinin öldüğü 15 kişinin yaralandığı açıklandı. 
Görgü tanıkları, New York'un aşağı Manhattan bölgesinde bulunan ünlü liselerinden Stuyvesant Lisesi yakınlarında silah sesleri duyduklarını, bir saldırganın kamyonetiyle okulun yanındaki bisiklet yoluna tersten girdiğini, daha sonra aracından inerek çevreye ateş açtığını söyledi. 
Saldırganın kullandığı kamyonetin kiralık olduğu ortaya çıktı.
New York Belediye Başkanı, olayda 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yetkililer olayın terör saldırısı olduğunu doğrularken, New York Valisi saldırıyı bir kişinin gerçekleştiğini belirtti. 
Polisin müdahale ettiği olayda 29 yaşındaki bir erkek gözaltına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin Özbek asıllı Sayfullo Saipov olduğu açıklandı.

Terör saldırısı olduğu doğrulandı
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, olayda 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Blasio, olayın bir "terör saldırısı" olduğunu da söyledi.
Saldırıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, olayda 11 kişinin yaralandığı, bu kişilerin "durumlarının kritik olmadığı" belirtildi.

Saldırgan 29 yaşında
New York Emniyet Müdürü James O'Neill, gözaltında olan saldırganın 29 yaşında bir erkek olduğunu açıkladı. O'Neill, saldırının daha büyük bir komplonun parçası olmadığını söyledi.
New York Belediye Başkanı Blasio, saldırının "yalnız kurt" eylemi olarak göründüğünü ifade etti.
New York Emniyet Müdürlüğü, vurularak yakalan saldırganın elinde, "paintball silahı ile havalı bir tabanca" olduğunu açıkladı.

Trump: Hasta dengesiz…
ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabı üzerinden, "New York'ta, çok hasta ve dengesiz biri tarafından gerçekleştirilen yeni bir saldırı gibi görünüyor. Emniyet birimleri olayı yakından izliyor. ABD'de olmaz" açıklamasını paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473