banner564

5 köke 15 ay

Adana’dan aldığı Hint kenevirini Hisarköy’deki evinde yetiştiren Hüseyin Gün’ün bu zararlı ziraatı başını yaktı

5 köke 15 ay
banner598
Çiğdem AYDIN
Narkotik ekiplerinin Hisarköy’de düzenlediği uyuşturucu operasyonunda evinde Hint keneviri türü uyuşturucu madde yetiştiren ve bu maddelerden elde ettiği kurutulmuş Hint keneviri ile suçüstü yakalanan Hüseyin Gün aleyhindeki dava karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Gün, 15 ay hapse mahkûm edildi. Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyet adına oy birliği ile verilen kararı mahkeme başkanı Fadıl Aksun okudu. 
Mahkeme başkanı Fadıl Aksun, olayın olgularına değinerek Hüseyin Gün’ün tutuklanmadan önce 2 yıldır uyuşturucu kullandığını ve daha sonra kendinin yetiştirme kararı aldığını ifade ederek uyuşturucu ziraatı ile ilgili internette araştırma yaptığını söyledi. 

Adana’dan getirdi…
Aksun, sanığın Adana’ya giderek Hint keneviri bitkisi alıp Hisarköy’de yaşadığı eve getirip yapay yetiştirme için düzenek kurup uyuşturucu yetiştirmeye başladığını belirtti. Temmuz ayında Narkotik ekiplerinin eve düzenlediği operasyon sonucu 5 kök kesime hazır Hint keneviri ve kurutulmuş 50 gram Hint keneviri ele geçirilip sanığın tutuklandığını kaydeden Aksun, sanığın “uyuşturucu bitki yetiştirme” ve “tasarruf” suçlarından yargılandığını belirtti. 

15 yıla kadar hapisliği var…
Uyuşturucu suçlarının ülkede yaygın ve önüne geçilemeyecek bir şekilde hızla artış gösterdiğini kaydeden Aksun, yasanın bu tür suçlar karşısında 15 yıla kadar hapislik öngördüğünün altını çizdi. Mahkeme başkanı, sanığın evinde polis ekiplerinin 5 kök hasada hazır Hint keneviri bitkisi ele geçirdiğini, bu bitkilerin hasat edilmesi halinde azımsanmayacak bir miktarın ortaya çıkacağının da açık olduğunu ifade ederek, sanığın yüklü miktarda uyuşturucu tasarrufu ettiğinin ortada olduğunu kaydetti. Fadıl Aksun, okuduğu kararda en önemli bulgunun ise sanığın bu suçu işlerken planlı, organize hareket ederek evinde düzenek kurup uyuşturucu madde yetiştirdiğinin gözler önünde olduğunu kaydetti. 
Aksun, uyuşturucu suçlarının başka suçlara da bir basamak olduğuna vurgu yaparak, Hüseyin Gün’ü 15 ay hapislik cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473