banner564

Mezarları bile olmayacak

Çöle düşen Ceyazir uçağındaki 118 kişinin cesetlerinin, geniş bir alana yayıldığı ve toplanmasının çok zor olduğu açıklandı

Mezarları bile olmayacak
banner598
 Burkina Faso'dan Cezayir'e giderken Mali'nin kuzeyindeki çöle düşerek 118 kişiye mezar olan Cezayir Havayolları'na ait AH5017 sefer sayılı uçağının yankıları devam ediyor.  Uçakta hayatını kaybeden yolcuların cesetlerinin çok geniş bir alana yayıldığı ve toplanmasının çok güç olduğu açıklandı.  Mali'nin kuzeyinde düşen uçağın soruşturmasını yürüten Fransız uzmanların incelemelerinden sonra Burkina Faso Devlet Başkanı yardımcısı General Gilbert Diendiere, "Bugün uçağa ait kalıntıları, hatta insan cesetlerini bile toplamak çok zor. Cesetleri toplamak çok zor, çünkü bu zamana kadar sadece bölgeye yayılmış koltuk parçaları gördüm" diyerek cesetlerin bölgede bırakılabileceğine yönelik sinyaller verdi.  Kaza hakkındaki ayrıntıları paylaşan Diendiere "Enkaz 500 metrelik bir mesafeye yayılmış.  Bu durumdan hareketle uçağın önce toprağa çarptığını ardından ve ardından ileriye doğru gitmek için sıçrama yaptığını tespit ettik" ifadesini kullandı. 

2. karakutu bulundu 
Düşen uçakta Fransız Reynaud ailesinin 10 üyesinin hayatını kaybettiği belirlendi.  Michel Renaud, eşli eşi, 4 çocukları ve 4 torunlarıyla birlikte uçakta son nefesini verdi.  55 yaşındaki Bertrand Ginest eşi Veronique ve 3 çocuklarıyla birlikte yaşamını yitirdi.  Fransa'da 30 yıldan beri yaşayan Burkino Faso kökenli Amadou Ouedraogo adındaki bir adam da kazada 7 aile yakınını kaybetti. Son belirlemelere göre uçakta 54 Fransız yolcu öldü.  Ortaya çıkan görüntülerde uçağın enkazına ait parçaların teşhis edilemeyecek hâle gelmiş olduğu görülmüştü. Daha önce Burkina Faso'lu yetkililer, cesetlerin hayvanlar tarafından yenmemesi için önlemler almıştı. Uçağın enkazının olduğu bölgede ikinci kara kutunun da bulunduğu bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473