banner564

Mor domates tepkisi

Bilim insanları mor domateslerin aynen kırmızı domateslerde olduğu gibi beslenme değerlerine sahip olacağını ileri sürerek halka genetikli mor domatesleri tüketme çağrısında bulundu.

Mor domates tepkisi
banner598

Mor domateslerin kademeli olarak ilk önce pizza ve hamburger gibi “Fast Food” türü yemeklerde sos olarak kullanılacağı, daha sonra ise sofralarımıza salata çeşitleri başta olmak üzere tüm alanlarda karşımıza çıkacağı belirtiliyor.

Avrupalıların özellikle transgenetik ürünlere karşı Amerikan halkına oranla daha fazla hassas olduğunu belirten uzmanlar mor domateslerin geleneksel kırmızı domatesler kadar rağbet görmeyeceğine dikkat çektiler.
Yeni domates türünün çok sayıdaki ülkeden 300 bilim adamının ortak bir çalışması olduğuna işaret eden İspanyol El Mundo gazetesi, bu bilim adamlarının Avrupa Birliği’nde transgenetik ürünleri araştırmalarına uygulanan kısıtlamalardan dolayı çalışmalarını Kanada’ya kaydırmak zorunda kaldıklarını hatırlattı.
“New Energy Farms” adlı şirketi yöneticilerinden John İnes ise, mor domateslerin kansere karşı likopen ve selenyum özellikleri de bulunduğunu hatırlatarak “değişen sadece domatesin rengi oldu” yorumunu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 02:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474