banner564

Antalya, Güneşli havada deniz keyfi

Güneşli havada deniz keyfi

Antalya, Güneşli havada deniz keyfi
banner598

   Hava sıcaklığının 19 dereceye yükseldiği Antalya'da vatandaşlar ocak ayında deniz keyfi yaptı.

Türkiye'nin birçok bölgesinde soğuk hava ve kar yağışı etkili olurken, Antalya'da da 2 gündür süren yağışlı hava, yerini güneşe bıraktı. 

   AA muhabirinin Antalya Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, kentte günün en yüksek hava sıcaklığı 19, deniz suyu sıcaklığı ise 17 derece ölçüldü.

    Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, Konyaaltı Plajı'nda ocak ayında deniz keyfi yaptı. Bazıları denize girdi, bazıları da deniz kenarında güneşlenmeyi ve kitap okumayı tercih etti. Bazı vatandaşlar ise aileleriyle sahilde yürüyüş yaptı.

   Güneşli havayı fırsat bilerek sahile geldiklerini ifade eden Salih Sultan, "Antalya'da iki gündür devam eden yağış, yerini güneşe bıraktı. Çok güzel bir hava var. Biz de bu havayı fırsat bilerek sahilde yürüyüş yapıyoruz" dedi.


Van ve Muş

 

Yoğun kar hayatı felç etti

 

   Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 419 köyle ulaşım sağlanamıyor.

    Van Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde 222 köy yolunun ulaşıma kapandığı, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerinin kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

   Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de bölge genelinde sadece Van-Bahçesaray karayolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, karla mücadele ekiplerinin hava şartlarının düzelmesiyle sabah saatlerinden itibaren çalışma başlattığını kaydetti.

   Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada da bölge genelinde havanın çok bulutlu, Muş, Bitlis ve Hakkari'de aralıklı hafif kar yağışlı, yer yer sisli ve puslu olmasının tahmin edildiği bildirildi.

   Yoğun kar yağışının yaşandığı ve kar kalınlığının 70 santimetreyi bulduğu Başkale ilçesinde, esnafın sabah saatlerinde biriken kardan dolayı iş yerlerini açmakta zorlandığı görüldü.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 03:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474