banner564

Devam etmeli

Cumhurbaşkanı Gül, AB sürecinde İtalya’nın desteğine teşekkür etti

Devam etmeli
banner598

   Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2014'ün ikinci yarısında AB dönem başkanlığını devralacak İtalya'nın, Türkiye'nin AB sürecine olan desteğinin süreceğine inandığını belirterek, "Türkiye'nin birinci hedefi müzakereleri başarıyla tamamlamaktır. Müzakereleri başarıyla tamamladıktan sonra tam üyelik konusu muhakkak ki o zaman konuşulacak bir konudur. Ama öncelikle müzakerelerin ivmesinin hızlandırılması gerektiğinin altını çizmek istiyorum" dedi.

    Resmi ziyaret kapsamında İtalya’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalyan mevkidaşı Giorgio Napolitano ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'de gerçekleştirilen baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

   Gül, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve İtalya arasındaki işbirliği olanaklarına işaret ederek, "Türk ekonomisinin dinamizmi, Avrupalı işadamları ve sanayiciler için çok büyük fırsatlar sunmaktadır. Dolayısıyla yarın yapacağımız İş Forumu'nda da çok daha geniş bir şekilde anlatarak, daha çok beraber iş yapmanın altını çizip, dikkat çekmeye çalışacağım" diye konuştu.

Türkiye ve İtalya'nın siyasi konularda da çok yakın çalıştığına değinen Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

    "İtalya, AB'nin önemli, lider ülkelerinden birisidir. 2014 yılının ikinci yarısında da film izle dönem başkanlığını yapacaktır. Türkiye'nin AB ile ilişkilerinde İtalya daima Türkiye'yi desteklemiştir. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanı nezdinde, İtalya halkına ve bütün İtalya hükümetlerine de teşekkür etmek istiyorum. Bu desteğinizin güçlü bir şekilde devam edeceğine de inanıyorum."

    İtalyan Cumhurbaşkanı Napolitano ile yaptıkları baş başa görüşmede ve heyetlerarası temaslarda da bu konuları konuştuklarını belirten Gül, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meselesinin de gündeme geldiğini, adada barışın sağlanmasıyla ilgili Türk kanaatlerini mevkidaşıyla paylaşma fırsatı bulduğunu kaydetti.

 

Senato Başkanı ile görüştü

 

   Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalya ziyareti kapsamında Senato Başkanı Pietro Grasso ile görüştü.

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’nun davetlisi olarak bu ülkeye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, sabah saatlerinde İtalyan mevkidaşıyla görüştükten sonra parlamentonun üst kanadı Cumhuriyet Senatosu’na geçerek Senato Başkanı Grasso ile bir araya geldi.

   Görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, milletvekilleri heyeti ve Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil'in yanı sıra İtalya Senato Genel Sekreteri Elisabetta Sarafin ve İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giampaolo Scarante katıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 02:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473