banner564

Müzede sergileniyor

Mehmet Ali Ağca’nın, Papa’ya suikast girişiminde kullandığı tabanca, 33 yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıkarıldı

Müzede sergileniyor
banner598

2005’te yaşamını yitiren ruhani liderin aziz ilan edilmesine az bir zaman kala, ilk kez sergilenmek üzere Polonya’daki bir müzeye götürülecek olan tabancanın, bu müzenin yetkililerine teslim töreni düzenlendi.

Katolik aleminin 264’üncü ruhani lideri II. Jean Paul (asıl ismiyle Karol J¢zef Wojtyla), 3 mucizeye sebep olduğu gerekçesiyle, 27 Nisan’da selefi 23. Jean ile birlikte azizlik mertebesine yükseltilecek. Bu nedenle son günlerde çeşitli etkinlikler yapılırken, onunla ilgili anılar da yeniden dillendiriliyor, onu hatırlatan objeler ortaya dökülüyor.

27 yıl görevde kalan II. Jean Paul’un, 13 Mayıs 1981tarihinde Aziz Petrus Meydanı’nda, üstü açık araçla selamladığı binlerce kişinin önünde tetikçi Mehmet Ali Ağca’nın tabancasını ateşlemesiyle eşi görülmemiş bir eylemin hedefi olması, sarsıcı ve unutulmaz olaylar arasında yer aldı.

Kargaşa anında kaçmaya çalışan Ağca’nın düşürdüğü ve hemen sonra bir rahibenin bularak yetkililere teslim ettiği o silah, 33 yıl sonra gündeme geldi. 76C23953 seri numaralı Browning marka 9 mm yarı otomatik tabanca, Polonya Kültür Bakanlığı’nın talebi üzerine, 3 yıl boyunca sergilenmek üzere bu ülkeye götürülüyor.

II. Jean Paul’un doğduğu ev olan ve daha sonra onun kullandığı eşyalarla bezenerek, müzeye dönüştürülen, Polonya’nın Wadowice kasabasındaki II. Jean Paul Aile Evi Müzesi, suikastın simgesi bu silahın da eklenmesiyle birlikte 9 Nisan’da kapılarını açacak. Tabancanın, Polonya’dan geri alındıktan sonra, Roma Kriminoloji Müzesi koleksiyonuna konulacağı ve burada sergilenmeye devam edeceği açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 01:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473