banner564

Hedef ilk 10

Başbakan Erdoğan Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıldönümünde hem ekonomik, hem de siyasal yönden iddialı mesajlar verdi

Hedef ilk 10
banner598

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2023'te Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri konumuna yükselteceklerini belirterek, "Her kesim ve her kesimin birbirine saygı duyduğu, birbirinin tercihlerine ve yaşam tarzlarına hürmetle yaklaştığı, hoşgörünün egemen olduğu bir iklimi hep birlikte imar edeceğiz"dedi. Erdoğan fert başına düşen milli gelirin de 25 bin dolara yükseleceğini söyledi.

    Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve ÇanakkaleZaferi'nin 99. Yıl Dönümü nedeniyle Kordonboyu'nda düzenlenen resmi törende yaptığı konuşmada, şehadetlerinin 99. yıl dönümünde aziz Çanakkaleşehitlerini bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ettiğini vurgulayarak, 18. Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle tarih boyunca vatanı için, devleti, milleti ve bayrağı için canını feda etmiş tüm aziz şehitlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara da sabır diledi.

 

Türkiye’nin ilerlemesi

 

   Türkiye'nin mili gelirini 230 milyar dolardan aldıklarını ve 820 milyar dolara kadar yükselttiklerini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

   “İnşallah 2023'te Türkiye'nin milli gelirini 2 trilyon dolara ulaştırmış olacağız. Türkiye'nin ihracatını 12 yıl önce 36 milyar dolardan aldık, şu anda 152 milyar dolara kadar ulaştırdık. İnşallah ihracatımızı da 2023'te 500 milyar dolara yükseltmiş olacağız.  Kişi başına milli geliri 3 bin 500 dolardan aldık, şu anda 10 bin 500 dolara kadar çıkardık. Bunu da 25 bin dolara kadar yükselteceğiz. 9 yıl sonra 2023'te Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri konumuna yükseltmiş olacağız. Sadece ekonomik olarak değil, Türkiye'yi siyasal ve sosyal anlamda da bölgenin ve dünyanın parmakla gösterilen bir ülkesi konumuna yükselteceğiz. Reformlarını gerçekleştirmiş, en ileri demokratik standartlara kavuşmuş, Avrupa Birliği'ne üye olma mücadelesinde sonuca ulaşmış Türkiye'yi, yeni Türkiye'yi inşa etmiş olacağız. En önemlisi de bin yıllara kadar uzanan kardeşliğimizi çok daha güçlendirmiş, perçinlemiş, sarsılmaz bir hale getirmiş olacağız.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 02:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474