banner564

Putin’e mesaj

Merkel, Avrupa’nın güvenliğini Rusya’ya karşı değil, Rusya ile birlikte kurmak istediklerini söyledi

Putin’e mesaj
banner598
Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Avrupa’nın güvenliğini Rusya’ya karşı değil, Rusya ile birlikte kurmak istediklerini söyledi.
Ukrayna krizinin çözümü için Fransa Cumhurbaşkanı Francois Holande ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Moskova’da yaptıkları zirvenin ardından Münih’e geçen Merkel ziyaretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
Ukrayna krizi çözülmeden Vladivostok’tan Lizbon’a uzanan “geniş Avrupa”nın kurulmasının imkansızlığına değinen Merkel, “Rusya Ukrayna krizinin çözümüne katkı sağlamak zorunda. Kriz askeri yöntemler kullanılarak çözülemez.” dedi. 
Kremlin’de Putin’le yaptıkları görüşme ile ilgili bilgi veren Merkel, “Bu görüşmenin olumlu sonuç vereceğini henüz bilmiyoruz. Ama önemli bir ziyaretti. Acı çekenler için yapmamız gereken bir görevdi. Kimse Avrupa’da yeni bir bölünme ya da gerginliğin daha da tırmanmasını istemiyor.” ifadelerini kullandı.
Minsk Protokolü’nün Kiev ya da doğu Ukrayna tarafından kabul edilmesi konusunda herhangi bir garantisi olmadığını vurgulayan Almanya Şansölyesi, “Ukrayna konusunda herhangi bir teorik garanti veremem… Bu tür tecrübelerden sonra garanti konusunda dikkatliyim. Sadece anlaşmanın varlığını ve yerine getirilmesi gerektiğini garanti edebilirim.” şeklinde konuştu. 
Ukrayna’ya silah sevkiyatının da krizin çözülmesine katkı sağlamayacağı uyarısında bulunan Merkel, “Tartışmaları anlıyorum. Daha çok sayıda silah sevkiyatı ilerleme sağlamanın yolu değil. Ben bundan ciddi endişe duyuyorum… Bu kriz askeri yöntemlerle çözülemez.” eleştirisi getirdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473