banner564

‘Geç bile kaldık’

Rum hükümet sözcüsü Hristodulis, Türk medyası ile temasları yoğunlaştıracaklarını söyledi

‘Geç bile kaldık’
banner598
   Rum Hükümet Sözcü Nikos Hristodulidis, Kıbrıs Türk medyası ve Türkiye medyası ile temasların yoğunlaştırılacağını söyledi. Hristodulis, bu tür temasların geç bile kaldığını belirtti.
   Fileleftheros “Kıbrıs Türk ve Türk Medyasıyla Temaslar Yoğunlaştırılacak” başlıklı haberinde Rum Yönetimi’nin, Sözcü Nikos Hristodulidis aracılığıyla, müzakerelere yeniden başlama anahtarının Türkiye’nin Navtex’i geri çekmesi olduğu tezini yinelediğini yazdı. 
   Rum Sözcü Anastasiadis’in o basın toplantısında Türkiye’nin Navtex yayımlamaya, “özlü müzakerelerin başlamasına 6 gün kala karar verdiği” gibi bazı konuların “gerçek boyutlarını” ortaya koyduğunu, “Kıbrıs sorununun çözümüne hazır olduğunu” söyleyip ve sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin ortak vatanı olduğu” mesajı verdiğini savundu.
    Hristodulidis “Gelişmelerle ilgili gerçek olgular hakkında bilgi vermek üzere Kıbrıslı Türklerle böyle bir temas olmasını önemli buluyoruz. Başkan Anastasiadis’in Kıbrıslı Türkleri meşgul eden çok somut soruları cevapladığı ve Kıbrıs Rum tarafının tezlerini ilk elden aktarma fırsatı bulduğu çok iyi bir görüşme oldu” dedi ve yakın gelecekte Kıbrıs Türk medyasıyla bu tür temaslarını yoğunlaştıracaklarını söyledi. 
   Politis “Anastasiadis’in Söyleşisi Kıbrıs Türk Gazetelerinde Manşet... Çözüme Hazır Gördüler... Siyasi Tepki Eroğlu’ndan Değil DİKO’dan Geldi... Başkan’ın 2011 Tarihli Navtex’le İlgili Yanlış Cevabı Yüzünden Havadis’ten Sert Eleştiri” başlık ve spotlarıyla aktardı.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474