banner564

Sarkozy geri geliyor

Fransa'da yerel seçimlerin ilk turundan sürpriz sonuç

Sarkozy geri geliyor
banner598
Resmi olmayan sonuçlara göre Fransa’da il genel meclis seçimlerinin ilk turunu eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin partisi liderliğindeki merkez sağ kazandı. Fransa'da İl Genel Meclisi'nin belirlendiği yerel seçimlerin ilk turunu Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) liderliğindeki merkez sağ önde bitirdi.
İçişleri Bakanlığı'nın son verilerine göre, oyların yüzde 95,1’i açıldı. Merkez sağdan UMP ve Demokratlar ve Bağımsızlar Birliği (UDI) oyların yüzde 30'unu, aşırı sağcı Milli Cephe (FN) oyların yüzde 25,7’sini, iktidardaki Sosyalist Parti (PS) ve iktidar ortakları ise oyların yüzde 21'ini aldı.

Valls oy verme çağrısı yaptı
İlk tur sonuçlarına göre Sosyalist Parti PS ve iktidar ortakları 2054 kantonun 524'ünde ikinci tura kalamadı. Başbakan Manuel Valls, partisinin seçimlerde aldığı oy oranını "onurlu" olarak değerlendirerek, seçmenlere 2. turda FN'e oy vermeme çağrısında bulundu.

Sarkozy: Değişim durmayacak 
UMP lideri Nicolas Sarkozy ise Fransa'daki değişimin bölgelerden başladığını ve asla durmayacağını savundu. Anketlerde ilk sırada çıkan FN lideri Le Pen ise, hükümetin aldığı yenilgi karşısında istifa etmesi gerektiğini belirterek haftaya yapılacak 2. turda alacakları zaferle, "Fransa'da tarih yazacaklarını" iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473