banner564

Son karar

Temyiz mahkemesi, Trump'ın seyahat yasağı talebini reddetti

Son karar
banner598
ABD'de Seattle'daki federal temyiz mahkemesi, Adalet Bakanlığı'nın Başkan Donald Trump'ın yedi ülkeye getirdiği seyahat yasağının sürmesi talebini reddetti.
Washington eyaletinden federal yargıç James Robart, Cumartesi günü anayasaya aykırı olduğunu söyleyerek kararı askıya almış, Donald Trump, "Bu sözde yargıcın kararı üst mahkemede bozulacak" demişti.
Adalet Bakanlığı, tüm ülke çapında geçerli olan kararın bozulması için Temyiz Mahkemesi'ne başvurdu.
Ancak mahkeme, bakanlığın yasağın yeniden uygulanması talebini reddetti. Mahkeme, yasağa karşı çıkanların ve Adalet Bakanlığı'nın Pazartesi öğlene kadar dosyalarını sunmasını istedi.
Geçen hafta ilan edilen ve Suriye, Irak, İran, Libya, Somali, Sudan ile Yemen vatandaşlarını kapsayan seyahat yasakları ülke çapında protesto edilmiş, havalimanlarında da eylemler düzenlenmişti.
Yasağın ardından vizeleri olmasına rağmen, farklı ülkelerde binlerce kişi, ABD'ye giden uçaklara bindirilmemişti.
Donald Trump, kararnamesinin "Amerika'yı korumak" için olduğunu savunurken muhalifler ise ABD'de son yıllarda gerçekleştirilen "terör saldırılarının" çoğunun ülkede doğup büyümüş militanlar tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekiyor.
Söz konu ülkelere 90 günlük vize yasağı getiren kararın ardından 100 binden fazla vize iptal edilmişti.
Trump, kararnamesiyle ayrıca, ABD'nin göçmen programını 120 gün boyunca askıya almış, Suriye vatandaşlarının ülkeye girişini "süresiz" durdurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2017, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474