banner564

Görev belediyede

Güzelyurt’un “engelsiz şehir” olması talep edildi

Görev belediyede
banner598
Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, engelli, hasta ve yaşlılar başta olmak üzere bütün bireylerin rahat hareketine olanak veren, engelleyici olmayan bir şehirsel çevre yaratılması için yerel yönetimlere ve kamu kurumlarına büyük görev düştüğünü vurguladı.
Engelsiz bir Güzelyurt isteyen dernek, Güzelyurt bölgesinde yaşayan özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata eşit katılımını sağlamak için çözüm önerilerini paylaştı.
Dernekten yapılan yazılı açıklamada, ulaşılabilirlik düzeyinin bir gelişmişlik kriteri olmasının yanında sosyal adaletin sağlanmasında da önemli bir yapı taşı olduğu ifade edildi.
Güzelyurt ilçesinde hizmet veren ve sayısı 40’a yaklaşan kamu kurumlarında erişilebilirlik düzeyinin, gerekenin çok altında olduğu kaydedilen açıklamada, bölgede yaşayan özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata katılımını sağlamak için rasyonel ve insan odaklı bir yaklaşımla hareket etmenin yetkili mercilerin sorumluluğu olduğu belirtildi.
Dernek, bölgede yaşayan özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata eşit katılımını sağlamak için çözüm önerileri de sundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2017, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474