banner564

Görevini ihmalle suçlanıyor

Çayırova’daki iş kazasında feci şekilde can veren 38 yaşındaki işçinin ölümünde kusuru olduğu iddia edilen ana mikser operatörü tutuklandı

Görevini ihmalle suçlanıyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’ye bağlı Çayırova’da önceki akşam meydana gelen ve Bangladeş uyruklu 38 yaşındaki işçi İdris Dhali’nin feci şekilde ölümü ile sonuçlanan iş kazası ile ilgili ihmali bulunduğu öne sürülen şiantiyenin ana mikser operatörü Sinan Bilgin dün tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç huzuruna çıkarıldı. Polisin mahkemeye verdiği şahadete göre ana mikserin arıza veya beklenmedik durumlara karşı sensörü bulunduğunu ve santral operatörüne sinyal gönderdiğinin tespit edildiğini söyledi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis müfettiş muavini Ömer Çakır, 4 Şubat 2017 tarihinde saat 19.00 sıralarında “Premix” isimli eton şantiyesinde, Çayırova’da sakin İdris Dhali isimli Bangladeş uyruklu işçinin ana mikser içerisine düşerek vefat ettiğini ve JD 972 plakalı araç içerisine çamurla birlikte boşaltıldığını söyledi. 

Sinyal araştırılacak
Konu araç içerisindeki çamurun saat 20.00 sıralarında boşaltıldığını ve cesedin çamurların içerisinde tespit edildiğini aktaran Çakır, mesele ile ilgili olarak ihmali olduğu şüphesi ile mahkeme huzurundaki zanlının tutuklandığını söyledi.
Kazanın meydana geldiği ana mikserin 2 kapaklı ve sersörlü olduğunu belirten Çakır, santral operatörüne arıza durumunda sinyal gittiğini ve olay esnasında operatöre sinyal gidip gitmediğinin araştırılacağını ifade etti. Zanlının serbest kalması halinde konu mikser ve araca müdahale edebileceğini ve ifadesi alınacak şahısları etkileyebileceğini savunan Çakır, soruşturma maksatlı zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2017, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473