banner564

‘Sorun oluşturuyorlar’

İran’ın zengin çocuklarının araçlarına el konuldu

‘Sorun oluşturuyorlar’
banner598
Tahran Trafik Polis Müdürü Teymur Hüseyni basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Geçen hafta süresince trafik ekipleri, ihlaller nedeniyle 850 lüks araca el koydu. Bu kişiler tehlikeli ve aşırı hızlı şekilde araç kullanarak diğer sürücü ve yayalar için sorun oluşturuyorlar" dedi.

 Trafik ekiplerinin lüks araçlarıyla tehlikeli araç kullanan kişilere karşı yirmi dört saat boyunca denetime başladıklarını belirten Hüseyni, "Böylece tehlikeli sürücüler, olumsuz görüntü ve psikolojik rahatsızlık oluşturan kişilerle mücadele edilecek" ifadelerini kullandı.
 Bazı milletvekilleri ve halk, son yıllarda özellikle başkent Tahran ve bazı büyük şehirlerde lüks araçların artışına ve trafikte oluşturdukları tehlikelere tepki gösteriyordu.

İnstagram’da paylaşılıyordu 
 Rich Kids of Tehran (Tahran'ın Zengin Çocukları) adındaki hesap üzerinden sosyal medyada lüks araçlarla çekilen fotoğraflar ile gösterişli yaşam tarzları teşhir ediliyordu. 
 Yaklaşık bir ay önce İranlı bir genç ve sevgilisi lüks aracıyla yaptığı kaza sonucu yaşamını yitirmişti. Kazada hayatını kaybeden gencin İranlı bir din adamının torunu olduğu basında yer alınca söz konusu tartışma yeniden alevlenmişti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474