banner564

Nasıl korunacakları anlatıldı

Atleks Sanverler, Şht Hüseyin Ruso ve Demokrasi Ortaokulu’ndaki öğrenciler internet ve marka bağımlılığı ile siber tehlikeler konusunda bilinçlendi

Nasıl korunacakları anlatıldı
banner598
Telsim'in, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği geleneksel Güvenli İnternet Seminerleri, yeni akademik dönemde de tüm hızıyla devam ediyor. Eğitimlere son olarak Atleks Sanverler Ortaokulu, Şehit Hüseyin Ruso ve Demokrasi Ortaokulu’nda verildi.
Telsim'in geleneksel olarak 5 yıldır düzenlediği seminerlerde öğrenciler internette dikkat edilmesi gereken siber tehlikeler hakkında bilinçlendirilirken, bu tehlikelerden nasıl korunacakları hakkında da bilgilendiriliyor.
Eğitimde; Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları ve  Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel tarafından verildi. 
Semineri çok faydalı bulduklarını kaydeden öğrenciler, interneti daha güvenli kullanma konusunda bilinçlendiklerini belirterek, kendilerine böyle bir hizmet veren Telsim'e ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ettiler. Öğrenciler seminerle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

Serhat Bayraca (Atleks Sanverler Ortaokulu): Bilgisayardaki virüslerden nasıl korunacağımı öğrendim. İnternet bağımlılığın zararlı sonuçları hakkında da bilgilendim.

Mehmet Ali Bircan (Atleks Sanverler Ortaokulu): İnternet bağımlılığının kötü bir alışkanlık olduğunu ve sosyal ilişkilerimizi saygılı yürütmemiz gerektiğini öğrendim. Bilinçli bir internet kullanıcısı olmalı ve uzun süre internet kullanmak yerine, anne ve babamızla daha çok vakit geçirmeliyiz.

Dilayla Özboran (Atleks Sanverler Ortaokulu): Şifremizi kimseyle paylaşmamız gerektiğini öğrendik. Bilgisayar ve internet bağımlılığı fiziksel ve psikolojik sorunlara yol açtığının farkına vardık.

Aleyna Evreksiz (Şehit Hüseyin Ruso): İnterneti bilinçli kullanmalıyız. Sosyal medya hesaplarımıza gönderilen her mesajı açmamalı ve tuzaklara düşmemeliyiz. Güvenli şifreleme metodları hakkında bilgilendik. Şifremizi oluştururken nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğreten yararlı bir eğitimdi. 

Şeydanur Gök (Şehit Hüseyin Ruso): İnterneti doğru ve bilinçli bir şekilde kullanmalıyız. İnternet tüm hayatımız olmamalı. İnternetteki tehlikelerden korunma yolları hakkında bilgilendiğimiz faydalı bir eğitimdi.

Aslı Kara (Şehit Hüseyin Ruso): İnternetteki virüslerden nasıl korunacağımız hakkında bilinçlendiğimiz aydınlatıcı bir eğitimdi. İnternet bağımlısı olmak yerine ailemizde daha çok vakit geçirmeliyiz.

Emine Atlar (Demokrasi Ortaokulu): Sosyal medya hesaplarımızdaki kişisel bilgilerimizi kimseyle paylaşmamız gerektiğini öğrendik. Teknoloji ve marka bağımlısı olmaktan kaçınmalıyız. Önemli olan kendimizi nasıl ifade edeceğimizdir.

Halil İbrahim Haraç (Demokrasi Ortaokulu): İnternetteki sosyal medya hesaplarımızda şifrelerimizi en yakınımızla dahi paylaşmamalıyız. İnternet bağımlılığı madde bağımlılığı gibi tehlikelelidir. Güvenli ve bilinçli internet kullanmalıyız.

Musacan Yoldaş (Demokrasi  Ortaokulu): Özel şifrelerimizi kimseyle paylaşmamayı ve güvenli şifreleme metodlarını öğrendik.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473