banner564

Bütçe kesinleşti

Avrupa Birliği, göçmenler ve siyasi sığınmacılar için Rum Yönetimine 74 milyon Euro verecek

Bütçe kesinleşti
banner598
    Güney Kıbrıs’ın, göçmenlik, siyasi sığınma gibi konularda Avrupa Komisyonu’ndan 2014-2020 dönemi için, toplam 74 milyon Euro alacağı belirtildi. 
    Söz konusu açıklamanın,  Güney Kıbrıs’ta bulunan, Avrupa Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopoulos tarafından yapıldığı bildirildi. 
   Alithia gazetesi, Avromopulos’un, Rum Meclis oturumunda yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs’ın, siyasi sığınma, göçmenlik konusundaki faaliyetlerin hayata geçirilmesi için 32 milyon Euro, “Internal Security Fund” (ISF), sınırların korunması ve kolluk hizmetleri için ise 42 milyon Euro’yu aşkın bir miktar alacağını ifade etti. 
   Habere göre Avromopulos, Meclis’teki konuşmasında, göçmenlik konusundaki Avrupa Gündeminden de bahsetti ve işbirliklerinden dolayı Rum makamlarına teşekkür etti. 

Omiru Türkiye’ye saldırdı 

  Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ise konuşmasında, Türkiye’nin, göçmenlik konusunda, Güney Kıbrıs’a karşı “kabul edilemez” bir tutum izlediğini iddia etti ve AB’nin bu tavra müsamaha gösterdiğini ileri sürdü. 
   Omiru, konuşmasında ayrıca Akdeniz’deki göçmenlik krizinin göğüslenmesi için ulusal ve Avrupa düzeyinde derhal tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti. 
   Avrupa Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopoulos’un, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından kabul edildiğini yazan gazete iki yetkili arasındaki görüşmede, diğer konuların yanı sıra Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ve göçmelik konusundaki Avrupa Gündeminin de ele alındığını belirtti. 

Kürtlerden protesto

  Fileleftheros gazetesi, Kürtlerden oluşan bir grubun, Avrupa Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopoulos’un gelmesi ve Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile görüşmesine bağlı olarak dün Meclis önünde protesto gösterisi düzenlediklerini yazdı. 
    Habere göre Kürtler ellerinde tuttukları “Denizlerde Sağ Kurtulduk Karada Ölüyoruz” , “Akdeniz Ölüm ve Mutsuzluk Değil İşbirliği ve Dayanışma Köprüsü” pankartlarıyla, Güney Kıbrıs’ın göçmenlere yönelik uluslar arası yükümlülüklerini yerine getirmesini talep etti. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474