banner564

“Suriyeliler karar verecek”

Beşar Esad, Türkiye'yi 'IŞİD ve El Nusra'yı desteklemekle' suçlayıp yabancı ülkelerin baskısıyla iktidarı terk etmeyeceğini belirtti

“Suriyeliler karar verecek”
banner598
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rus medyasına yaptığı açıklamada Türkiye'yi 'IŞİD ve El Nusra'yı desteklemekle' suçlayıp yabancı ülkelerin baskısıyla iktidarı terk etmeyeceğini, kararı Suriye halkının vereceğini ifade etti.
Rossiya 24 televizyon kanalına konuşan Esad, "Eğer Avrupalılar mültecilerin kaderi hakkında kaygılılarsa teröristlere desteği durdurmalılar" dedi.
Esad, "Terörle mücadele konusunda, ülkenin kuzeyinde Türkiye sınırında 'IŞİD'den arındırılmış bölge' oluşturulması fikrine nasıl bakıyorsunuz? Batı ile El Nusra Cephesi ve diğer aşırı gruplar arasındaki dolaylı işbirliği hakkında ne dersiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Türkiye ile sınırın terörizmden arındırılması, terörizme diğer bölgelerde izin verilmesi anlamına gelir. Bu kabul edilemez. Terörizm her yerde yok edilmelidir. 30 yıldır terörle mücadele için uluslararası koalisyon oluşturulması çağrısında bulunuyoruz."
"Batı'nın Nusra Cephesi ile işbirliği ise bir gerçek. Çünkü Türkiye'nin El Nusra'yı ve IŞİD'i onlara silah, para ve gönüllü teröristler sağlayarak desteklediğini biliyoruz. Türkiye'nin Batı'yla yakın ilişkileri olduğu da iyi biliniyor. El Nusra ve IŞİD, bölgede Batı'nın kılıfı altında böylesi bir güçle hareket ediyor. Batılı devletler, terörizmi zaman zaman ceplerinden çıkartıp kullanabilecekleri bir kart gibi görüyor.  Bizim için IŞİD, El Nusra ve silah taşıyan, sivilleri öldüren her türlü grup teröristtir."

'İran siyasi ve ekonomik destek veriyor'
Devlet Başkanı Esad, terörle mücadelede bölgedeki ortaklarının Rusya ve İran olduğunu, Irak'la da işbirliği içinde olduklarını söyledi. İran'la Suriye'nin ilişkisinin yaklaşık 35 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Esad, "İran Suriye'yi ve Suriye halkını destekliyor. Siyasi, ekonomik ve askeri olarak Suriye devletinin arkasında" dedi ve bu desteği şöyle açıkladı:
"Askeri demek, Batı medyasının iddia ettiği gibi İran'ın ordusunu veya güvenlik güçlerini Suriye'ye gönderdiği anlamına gelmez. Bu doğru değil. İran bize askeri malzeme gönderiyor ve tabi ki Suriye ile İran arasında askeri uzmanlar değiş tokuşu oluyor." Batılı ülkelerin baskısıyla iktidarı terk etmeyeceğini belirten Esad, 'devlet başkanının seçimlerle, halkın rızasıyla iktidara geldiğini, gidecekse de ancak halkın talebiyle gideceğini' söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473