banner564

SYRIZA favori

Yunanistan'da seçimlere günler kala kıran kırana yarı devam ediyor

SYRIZA favori
banner598
Yunan gazeteleri, 20 Eylül'de yapılacak erken genel seçimler öncesi favori Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras ile muhafazakar Yeni Demokrasi (ND) lideri Evangelos Meymarakis arasında gerçekleşen tartışma programını manşetten verdi. 
Yunanistan'da gelecek pazar günü yapılacak seçimler öncesi anketlerde kıran kırana bir mücadele verdikleri görülen SYRIZA ve ND liderleri önceki gün akşam 2 buçuk saat süren televizyon tartışmasında kararsız seçmeni ikna etmeye çalıştı. Devlet televizyonu ERT'den yayınlanan tartışma programı bütün televizyon kanallarından canlı verildi. Vatandaşlar, seçimlerde birinci ve ikinci sırayı almasına kesin gözüyle bakılan iki parti liderinin iç ve dış politika konusundaki görüşlerini dinleme fırsatı buldu. 
Anketlerde başa baş gittikleri görülen Çipras ve Meymarakis arasındaki televizyon tartışması sıfır uzlaşma şeklinde geçtiğini yazan gazeteler, SYRIZA lideri ve önceki Başbakan Aleksis Çipras'ın tartışma programı boyunca rahat ve sakin bir izlenim vermesini hanesine artı puan olarak yazdı. Muhafazakar ND lideri Evangelos Meymarakis'in ise gergin ve sinirli tavrı hem program öncesi hem de program sonrası gazetecilere yaptığı açıklamalara yansıdı. 
İki liderin zıtlaşma hattında ısrar ettiklerini yazan gazeteler, seçim sonrası hükümet kurulması için uzlaşma ve işbirliğine açık olduklarını belirtmelerine rağmen seçimlere sayılı günler kala seçmen saflarını sıkılaştırma hedefiyle zıtlaşmayı sürdürdükleri yorumunda bulundu. 
Yaptıkları program ve doğru bir planlama nedeniyle Yunan halkının oyuna talip olduğunu belirten Çipras, hükümet oldukları dönemde hatalar yaptığını ancak bundan tecrübe de kazandığını söyledi. Yunan halkının gerçekleri tüm açıklığı ile söyleyen başbakan istediğini belirten Çipras, ülke tarihinde kendisi gibi samimi siyasetçinin nadir bulunduğunu, üçüncü kurtarma paketi boyunca verdiği müzakere savaşından ötürü de gurur duyduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473