banner564

“Sanat Engel Tanımaz”

Turkcell, gelenekselleşen yarışmanın ilk adımını attı

“Sanat Engel Tanımaz”
banner598
Kuzey Kıbrıs Turkcell 3'üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’nın tanıtımını yaptı. Yarışmanın bu yılki konuları "Empati: Bir Günü Engelli Gibi Yaşadım" ve "Engel Ben'im" şeklinde seçildi.
Bu yılki yarışmaya yeni bir kategori eklenerek, Facebook ve Instagram üzerinden cep telefonuyla çekim yaparak sosyal medyada da katılım imkanı sunuluyor.
Yarışmaya son katılım tarihi 31 Aralık 2015 olarak açıklandı.
Yarışmanın tanıtım etkinliği Dereboyu Aveneu Cinemax Salon 3’te yapıldı. Etkinliğe Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ve üyeleri, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve Genel Müdür Yarımcısı Ayhan Barış, fotoğraf derneklerinden temsilciler, yarışmanın jüri üyeleri, Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takım oyuncuları ve basın mensupları katıldı. 

Karaatmaca: Öncülük yapıyoruz
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, yarışmanın en somut amacının farkındalık yaratmak ve engelsiz yaşama sanatın diliyle yaklaşmak olduğunu belirtti.
Karaatmaca, “Engellilerin yaşadıklarını yansıtırken, bu alandaki empatiyi de artırıyoruz” dedi.

Özatay: Duyarlılık ve empati önemli
Jüri üyesi ve fotoğraf sanatçısı Buket Özatay, ‘Sanat Engel Tanımaz’ı üçüncü yılına taşıması nedeniyle Turkcell ailesini tebrik etti.

Kibrit: Engelliler hayatın içinde olmalı
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de böylesi projelerde Turkcell’le birlikte bir aile olduklarını belirterek, “Engelliler konusunu ülkemizde gündem yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell, sanatın diliyle de bizlerin yaşadığı sorunları toplumun geneline yaymak gibi bir misyon üstleniyor” dedi.

Kaba: Önemli bir etki yaratacak
Fotoğraf Sanatçısı Kadir Kaba, Sanat Engel Tanımaz yarışmasının ilk ikisine katılan eserlerin etkileyici olduğunu belirterek, “Bu yıl bu etkiyi de aşacak eserler ve yeni bir organizasyon olacağına inanıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473