banner564

Taciz iddiaları büyüyor

İran umre uçuşlarını durdurdu

Taciz iddiaları büyüyor
banner598

 

İran ve Suudi Arabistan arasında yaşanan umre krizi büyüyor. İran'ın, Cidde Havalimanı'nda 2 İranlı gence cinsel tacizde bulunulduğu iddiaları nedeniyle zanlılar mahkemeye çıkana kadar Suudi Arabistan'a umre uçuşlarını durdurduğu bildirildi.
 İran'la Suudi Arabistan arasındaki umre krizinde yeni bir gelişme yaşandı. İran, cinsel taciz iddiaları nedeniyle zanlılar mahkemeye çıkana kadar Suudi Arabistan'a umre uçuşlarını durdurdu. 
Mart ayında İran Hac ve Umre Organizasyonu Başkanı Said Evhadi'nin, yaşadıkları vize sorunu nedeniyle umre seferlerini durdurabileceklerini açıklamasının ardından geçen haftalarda Cidde Havalimanı’nda 2 İranlı gence cinsel tacizde bulunulduğu iddiaları sonrasında iki ülke arasındaki gerilim tırmanmıştı. İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdulahiyan, Suudi Arabistanlı yetkililerin "tacizci" iki güvenlik görevlisini gözaltına aldıklarını ve gerekli işlemlerin yapılacağını duyursa da olay, İran kamuoyunda umre seferlerinin iptal edilmesi talebini gündeme getirmişti. 

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473