banner564

Üzüntü duydukÜzüntü duyduk

AB Bakanı Bozkır Ermeni soykırımı iddialarını değerlendirdi

Üzüntü duydukÜzüntü duyduk
banner598
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Papa'nın 'Ermeni Soykırımı' ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Bozkır, 'Papa Fransuva aslında bir Arjantin vatandaşıdır. Ve Arjantin'in Yahudi soykırımının en büyük icracıları olan Nazi önde gelenlerine, işkencecilerine kucak açmış bir ülke olduğunu burada hatırlatmakta fayda görüyorum ' ifadelerini kullandı. 
Avrupa  Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır,  Papa Francesco'nun Ermeni soykırımı açıklamalarına sert bir dille karşılık verdi. Bozkır açıklamasında Papa'ya Asala ve Nazi suçlamalarında bulunurken, 'Asala terörüne de, Papa'nın açıklamalarının bir anlamada destek verdiğini, prim verdiğini görmekten de üzüntü duyuyorum. Biliyorsunuz Papa Fransuva aslında bir Arjantin vatandaşıdır. Ve Arjantin'in Yahudi soykırımının en büyük icracıları olan Nazi önde gelenlerine, işkencecilerine kucak açmış bir ülke olduğunu burada hatırlatmakta fayda görüyorum.” şeklinde konuştu. 

Papa ne demişti?
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko, Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Bazilikası'nda yönettiği ayinde, 1915 Olayları'nın 100'üncü yıldönümüne ilişkin geçen yüzyılda üç büyük soykırım yapıldığını ifade etmiş, 20'nci yüzyılda, Osmanlı İmparatorluğu Dönemi'nde yaklaşık 1,5 milyon Ermeni'nin öldürülmesinin yüzyılın ilk büyük 'soykırımı' olduğunu iddia etmişti. Papa Françesko pazar ayininde, "Geçen yüzyılın ilk soykırımına, Katolik ve Ortadoks Suriyeliler, Süryaniler, Keldaniler ve Yunanlarla birlikte siz Ermeniler maruz kaldınız" diye konuşmuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474