banner564

Tarihi oylama

İngiliz halkı, AB üyeliği konusunda bugün son sözü söylüyor

Tarihi oylama
banner598
Birleşik Krallık'ta halk, bugün sandık başına giderek "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusunu yanıtlayacak.
18 yaş üzerinde Birleşik Krallık ve Birleşik Krallık'ta yaşayan İrlanda ve İngiliz Milletler Topluluğu vatandaşlarının oy kullanabileceği referandum çerçevesinde, kayıtlı 46 milyon 499 bin 537 seçmen bulunuyor.
Referanduma katılım oranı ile kararsızların son anda vereceği kararın referandum sonucunu belirlemesi bekleniyor. Analistler, referanduma katılım oranının yüzde 80'i geçebileceğine dikkati çekiyor.
Referandum bugün yerel saatle 07.00-22.00 (TSİ 09.00-00.00) arasında yapılacak. Referandum sonucunun cuma sabaha karşı belli olması bekleniyor.

Anketler baş başa…
Birleşik Krallık'taki kritik Avrupa Birliği (AB) referandumuna saatler kala, son anketler "AB'de kalalım" diyenlerle "AB'den ayrılalım" diyenlerin oranını başa baş gösteriyor.
"Survation" adlı sosyal araştırma merkezi tarafından yapılan anketin sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 45'i AB'de kalmaktan yana oy kullanacağını söylerken, yüzde 44 ise AB'den çıkmak istediğini dile getirdi. Kararsızların oranı da yüzde 11 olarak kaydedildi.
"YouGov" adlı araştırma şirketinin Times gazetesi için yaptığı ankette ise katılımcıların yüzde 49'u "birlikte kalalım" derken, yüzde 51 "birlikten çıkalım" dedi. Son anketlerden "ORB"nin araştırmasına göre de AB'de kalmak isteyenlerin oranı yüzde 53, birlikten çıkmayı talep edenlerin oranı da yüzde 46 oldu.
Son 6 anketin sonuçlarının ortalaması olan, "Birleşik Krallık ne düşünüyor?" adlı araştırmanın verilerine göre, AB'den ayrılmak isteyenlerin oranı yüzde 49, AB destekçilerinin oranı ise yüzde 51 olarak belirlendi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474