banner564

Ticareti yapılıyor

Uluslararası Af Örgütü'nden 'Çin işkencesi' uyarısı

Ticareti yapılıyor
banner598
Uluslararası Af Örgütü'nden 'Çin işkencesi' uyarısı. Örgüt son raporunda, işkence aletleri ihraç eden Çin şirketlerinin sayısının arttığını bildirdi. Özellikle Afrika ve Asya ülkelerine satılan ürünler arasında elektrikli coplar ve sivri uçlu metal sopalar da var. Dünyanın önde gelen insan hakları kuruluşlarından Amnesty International (Uluslararası Af Örgütü) son raporunda, "işkence aletleri" ihraç eden Çin şirketlerinin sayısının arttığını bildirdi. Uluslararası Af Örgütü'nün yayımlanan son raporunda, 130'dan fazla şirketin elektrikli coplar ve sivri uçlu metal sopalar gibi ürünleri satarak "işkence ticareti" yaptığı belirtiliyor. Bu rakamın 10 yıl önce 28 olduğuna dikkat çekiliyor.
Örgüt, söz konusu ticaretin Afrika ve Asya ülkelerinde "işkenceyi körüklediğine" dikkat çekti. Raporda adı geçen ülkeler ise Senegal, Mısır, Gana ve Kamboçya, Nepal ve Madagaskar. Uluslararası Af Örgütü, Çin şirketlerinin ihraç ettikleri bazı ürünlerin kullanımlarının da yasaklanmasını istedi.

"Bazı ürünler sadece Çin'de üretiliyor"
Uluslararası Af Örgütü, "özel olarak işkence için üretilmiş sivri uçlu metal sopaların" sadece Çin'de üretildiğini bildirdi. Örgütten Patrick Wilcken, "Çin'in kusurlu ihracat yönetmeliği, işkence aletlerinin ihracına olanak sağlıyor" dedi.
Çin'de Yüksek Mahkeme geçen yıl işkenceyi yasaklamıştı. Ancak insan hakları kuruluşları ülkede işkencenin sürdüğünü söylüyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474