banner564

Türkiye’nin gücü

Brüksel’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sığınmacılara harcama 7,5 milyar dolar, dünyadan gelen destek 419 milyon dolar" dedi

Türkiye’nin gücü
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Brüksel'de Stefanie Meydanı'nda Avrupalı Türk Demokratlar Birliğince (UETD) düzenlenen 'Birlik, Huzur, Sevgi, Barış Buluşması'nda Türklere hitap etti. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasınde çeşitli konulara değindi. Öncelikle terörle mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğini belirten Erdoğan, "Bizden bugüne kadar adaletin tesisi noktasında yürüttüğümüz mücadelemizi bundan sonra da gerek ülkemiz, gerek dünyanın her yerinde aynı kararlılıkla devam ettireceğiz" dedi. 
Türkiye'de 2 milyon Suriyeli ve Iraklı sığınmacı bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın tamamındaysa 250 bin civarında sığınmacı olduğunu söyledi. Erdoğan, sığınmacılara yapılan harcamanın 7,5 milyar dolar olduğun belirterek  dünyadan gelen desteğin ise 419 milyon dolar olduğunu belirterek, "Şu anda bildiğiniz gibi ülkemizde 2 milyon Suriyeli ve Iraklı mültecimiz var. Bunlara ev sahipliğini yapan biziz. Yaptığımız harcama 7.5 milyar dolar. Peki dünyadan bize gelen destek ne? 419 milyon dolar. Şu anda Türkiye'de 2 milyon mülteci var. Avrupa'da ne kadar mülteci var diye baktığımız zaman Avrupa'nın tamamındaki mülteci sayısı şuanda 250 bin civarında. Nerede kaldı İnsan Hakları Beyannamesi" dedi.

"Şahsımla alakalı çirkin iftiralar attılar"
Kobani’den gelenlere kapıları açtıklarını vurgulayan Erdoğan, "Hani birilerinin söylediği gibi değil, biz açtık kapılarımızı... 220 bin insana kapılarımızı açan biz, kamplarda onları yediren içiren yine biz ama bunda bile şahsımla alakalı, ülkemle alakalı çok çirkin yalan iftiralar attılar. Şu anda 80-90 bin kadar kişi tekrar Kobani'ye döndü, diğerleri yine ülkemde. Ama sırtını terör örgütüne dayamış olanlar onların kendilerini koruduğunu ifade ediyorlar. Yalan! böyle bir şey yok. Bunları biz güvence altına aldık ve güvenliğimiz altında da devam ediyor" dedi.

Brüksel'de federal parlamentoyu ziyaret etti
 Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ziyareti için bulunduğu Brüksel'de Federal Parlamento'yu ziyaret etti.
Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, parlamentoya gelişlerinde Temsilciler Meclisi Başkanı Siegfried Bracke ve Senato Başkanı Christine Defraigne tarafından karşılandı.

Schulz'la  bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'la Brüksel'de bir araya geldi.
Martin Schulz, Erdoğan'ın Avrupa Parlamentosu binasının girişinde karşıladı. Schulz'la tokalaşarak poz veren Erdoğan, daha sonra anı defterini imzaladı. 
Daha sonra heyetler arası görüşmeye geçildi. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve AB Bakanı Beril Dedeoğlu da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474