banner564

7 yıllık tecrübe

Heidi Land Kreş ve Anaokulu’nda, çocuklarla bire bir iletişim kuran öğretmenler, onlara bir okul ortamında değil, aile ortamında eğitim veriyor

7 yıllık tecrübe
banner598

Melin DOBRAN

Başkent Lefkoşa’da, 2007 yılından beri eğitim veren Heidi Land Kreş ve Anaokulu, 0-5 yaş grubuna hitaben hazırlanmış bir okul.  Kreşte, okul öncesi öğretmenliğinden mezun olan 3 eğitimci ve 25 çocuk mevcut. Okuldaki çocuklarla bire bir iletişim kuran öğretmenler, onlara bir okul ortamında değil, aile ortamında eğitim veriyor.

 

Eğitmenlerin hedefi büyük

Kendini çocukların eğitimine adamış öğretmenlerin hedefi, çağdaş ve değişen çağa ayak uydurmak için kaliteli eğitim vermek. Okulda görev yapan eğitmenler “güvenilir ortamda çocukların yeteneklerini en üst düzeyde ortaya çıkarmak için onları yönlendiriyoruz. Düşüncelerini özgürce ifade eden, özgüveni yüksek, geniş vizyona sahip, sorumluluk sahibi, yaratıcı, dürüst ve en önemlisi mutlu bireyler yetiştirme hedeflerimiz arasında” şeklinde bilgiler verdiler.

 

Sağlıkları herşeyden önemli

Çocuklar uzman diyetisyen kontrolünde hazırlanan aylık listeye göre besleniyorlar. Sebze yemeği ve et çeşitleriyle beslenen çocuklar, ara öğünlerde taze meyve yiyor. Çocuklar sabah okula geldiklerinde, güne zinde başlamak için kahvaltılarını yapıyorlar. Ardından da sınıf etkinlikleri başlıyor. Okuma yazma çalışmalarını sürdüren çocuklar, kavram çalışmaları ve satranç gibi eğitimler de alıyor. Öğle yemeğinden sonra ise, büyümelerine katkı koyan uyku ihtiyacı gideriliyor. Drama, sinema ve tiyatro gibi sosyal etkinliklerle düşünce yetenekleri geliştiriliyor. Eğlenceli vakit geçirerek öğrenen çocuklar müzik ve cimnastik eğitimi de alıyor.

 

Görerek öğrenmeleri için çaba sarfediyorlar

Haftalık konulara uygun olarak gezi ve gözlemlerin yapıldığı okulda, zaman zaman marketlere gidiliyor, çocuklar meyve ve sebzeleri yakından görerek öğreniyor. Çocuklar, okuldan aranana kadar, hergün farklı etkinlikler düzenlenerek, fen ve doğa ile ilgili dersler de yapılıyor. Bu arada okulun, çocukları taşımak için servisi de bulunmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 01:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474