banner564

Uzunboylu’dan bilgi aldı

Bakan Arabacıoğlu, Atatürk Öğretmen Akademisi’ni ziyaret etti

Uzunboylu’dan bilgi aldı
banner598

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, yüksek öğretim kurumlara yönelik ziyaretleri kapsamında dün Atatürk Öğretmen Akademisi’ni (AÖA) ziyaret etti.

Arabacıoğlu’nu saat 14.00’te okulu ziyaretinde, AÖA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Hüseyin Uzunboylu, AÖA Başkanı Doç. Dr. Zehra Özçınar ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarette, Yüksek Öğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz, Bakanlık Müsteşarı Sevgi Değgin ve Özel Kalem Müdürü Fatma Anıl Öder de hazır bulundu.

AÖA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Hüseyin Uzunboylu yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nu KKTC’nin en güzide yüksek okullarından AÖA’de görmekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Uzunboyulu, kendine verilen misyon çerçevesinde 1937 yılında beri okul öncesi ile sınıf öğretmeni yetiştiren AÖA’nün bu görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini vurguladı.

 

29 öğrenci mezun olacak

AÖA Başkanı Doç. Dr. Zehra Özçınar ise bu yıl sadece sınıf öğretmenliği bölümüne öğrenci kabul eden okula gelecek yıl doğru bir planlamayla öğrenci alımının devam edilmesini istedi.

Şu an okulun 4’üncü sınıfında 29 öğrenci bulunduğunu da belirten Doç. Dr. Özçınar, öğrencilerin bu yıl akademiden mezun olacağını söyledi.

 

Arabacıoğlu: AÖA görevini başarıyla sürdürüyor

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkına İngiliz Sömürge Dönemi’nden beri hizmet veren kurumun bu görevi başarıyla sürdürdüğünü söyledi.

Arabacıoğlu, 1957 yılından bugüne toplam 2041 öğretmen mezun veren güzide kurumun KKTC eğitimi yanında Kıbrıs Türk halkı, gençliği ve tarihinin şekillenmesine büyük katkılarda bulunduğunu vurguladı

Öğretmen yetiştiren AÖA’nün bakanlık için önemli olduğunu ifade eden Mustafa Arabacıoğlu, kurumun, yönetsel açıdan Milli Eğitim Bakanlığı’na, akademik açıdan ise YÖDAK’a bağlı olduğunu kaydetti.

Okul öncesi; 4 yaş grubu eğitimi konusunda açılıma gideceklerini de belirten Bakan Arabacıoğlu, bunun yanında geçen yıl Bakanlar Kurulu kararıyla orta ve lise öğrencilerine tanınan ek sınav hakkının bu yıl tekrardan tanınmayacağını da söyledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 01:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473