banner564

Adı gibi cıvıl cıvıl

Lefkoşa’nın Kumsal bölgesinde hizimet veren Cıvıltı Çocuk Kulübü kendine güvenen, mutlu bireyler yetiştirebilmek için çabalarını sürdürüyor

Adı gibi cıvıl cıvıl
banner598

Cıvıltı Çocuk Kulübü’nde 3-4 yaş çocuklara tam gün anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine de okul sonrası etüt eğitimi veriliyor. Deneyimli öğretmenlerin nezaretinde eğitim gören çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyor.

 

Okul için gerçek başarı ölçüleri var

Okulda Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği müfredat yanında yapılan değişik aktiviteler ile çocukların birçok özellik kazanmasına yardımcı olunuyor. Okul için belirlenen başarı ölçüleri şöyle sıralanıyor; Bilgili ve başarılı, sosyal yönü gelişmiş, arkadaşlarına, büyüklerine ve çevresine karşı duyarlı ve saygılı, sevgiyi ve dostluğu benimsemiş, bencil değil, paylaşımcı, kendine güvenen, mutlu bireyler yetiştirmek.

 

Oynayarak ve eğlenerek eğitim veriliyor

Okulda tam gün eğitim gören 3-4 yaş grubu çocukların renkleri, sayıları ve şekilleri tanımaları için çeşitli eğitimler veriliyor. Yaş itibarı ile bu çocukların okulda sıkılmamaları için çeşitli eğlenceli oyunlar düzenlenerek eğitim veriliyor. Yine okulda bu çocukların arkadaşları ile iyi geçinmesi, paylaşımcı olmaları ve biribirleri ile dostluklar kurabilmeleri için de özel eğitimler veriliyor. Okuldaki eğitmenler tüm bu faaliyetler yanında çocukların el becerilerinin gelişmesi için de birçok faaliyetleri bulunduğunu belirttiler.

 

Evlerine mutlu olarak dönüyorlar

Cıvıltı Çocuk Külübündeki çocuklar okul içerisinde eğitim gördükleri kadar zaman zaman düzenlenen gezilerle de görerek ve dokunarak da eğitim alıyorlar. Minikler yıl içerisinde hazırladıkları çeşitli oyunları, dansları ve kısa gösterileri de aileler ve meraklıların katıldıkları özel günlerde katılımcıların beğenisine sunuyor. Yapılan tüm bu faaliyetler sonunda hedef çocukların evlerine mutlu ve güler yüzlü olarak dönmesi.

 

Etütlerde derslere yardımcı oluyorlar

Anaokul ve ilkokula giden çocuklar için düzenlenen etüt saatlerinde, çocukların hem ödevlerinin yapılması hem anlamadıkları konuların tekrar edilmesi hem de gördükleri konuların pekiştirilmesi için eğitimler veriliyor. Yine etüt saatlerinde Türkçe, İngilizce ve Matematik destek programları da uygulanıyor. Bu saatlerde eğitim gören çocuklara kütüphane çalışmaları ile kitap sevgisi kazandırılarak, okuma ve anlama yeteneklerinin geliştirilmesi de hedefleniyor.

 

Yemekler özel, servis var

Okulda eğitim gören çocukların yediği yemekler özel aşçı tarafından, beslenme uzmanının da tavsiyeleri alınarak hazırlanıyor. Bu şekilde çocuklara doğru yemek yeme alışkanlıkları kazandırılmaya çalışılıyor. Yine okula devam eden minikler için evden okula ve okuldan eve servis imkanı da bulunuyor.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 06:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473