banner564

Ana tema değişim

Işık Kitabevi’nin bu yıl 27’ncisini düzenleyeceği fuar 25 Ağustos’ta başlayacak

Ana tema değişim
banner598
Işık Kitabevi’nin bu yıl 27’nci kez düzenlediği Kitap Fuarı, “Değişim” ana temasıyla 25 Ağustos-5 Eylül tarihlerinde yapılıyor.
Onur konuğunun Kıbrıs Rum Yönetimi eski Başkanlarından Yorgos Vasiliou’nun olacağı fuarda Koop Süt’e de “Onur Ödülü” takdim edilecek.
Toplam 9 panel ve söyleşinin yer alacağı Işık Kitabevi 27. Kitap Fuarı’na, Türkiye’nin tanınmış yazarlarından Sinan Akyüz de konuk olacak. Kitap fuarında, Kıbrıslı Türk yazarların yeni çıkan kitapları da okurlarla buluşacak. 
Fuar boyunca tüm kitaplar yüzde 10 indirimli satılacak. Fuar pazar günü dışında 10.00-13.00 ve 17.00-24.00 arasında; pazar günü ise 17.00-24.00 arasında açık olacak. Fuardaki tüm etkinlikler saat 20.30’da başlayacak.

Merlen fuarı tanıttı
Işık Kitabevi Sahibi Nahide Merlen, dün fuarın yer alacağı Lefkoşa’da Gençlik Merkezi’nin faaliyet gösterdiği Kızılbaş Kilisesi’nde basın toplantısı düzenleyerek fuar programıyla ilgili bilgi verdi.
Merlen, fuarın bu yılki ana temasının “Değişim; Yeni Birey, Yeni Siyaset, Yeni Kültür, Hangi Yeni?” olarak belirlendiğini ve onur konuğunun da Rum Yönetimi eski Başkanlarından Yorgos Vasiliou olacağını söyledi.
Merlen, fuarın bu yılki onur ödülünün ise mali krizden çıkmayı başararak üretime devam eden Koop Süt’e verileceğini açıkladı. 
Dolu dolu bir fuar programı hazırladıklarını anlatan Nahide Merlen, fuar nedeniyle her yıl yeni kitap yayınlarının artmasından mutluluk duyduklarını, bu yıl da birçok Kıbrıslı Türk yazarın yeni kitaplarının fuarda satışa sunulacağını söyledi.

“Kitaplara dokunun”
“Okuyucuları mutlu edecek bir fuar programı hazırladık” diyen Merlen, kitapseverlere etkinlikleri kaçırmamaları ve “kitaplara dokunmaları” çağrısında bulundu.
Basın toplantısında hazır bulunan Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Özgül Gürkut Mutluyakalı da, “okumanın ve okunmanın” gazetecilerin de en önemli gailelerinden biri olduğunu, çünkü gazetecilerin ürettiklerinin ancak okunursa bir anlam kazandığını belirterek, Işık Kitabevi’ni bu yıl 27.’sini düzenlediği fuarı nedeniyle kutladı.
Mutluyakalı, fuarın ana temasına uygun olarak 26 Ağustos Salı akşamı düzenleyecekleri “Medyada değişim: Yazılı basın nereye gidiyor” konulu panele, tüm gazetecileri ve ilgi duyanları beklediklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 08:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Bitik memleket

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474