banner564

Bilgi ve ilgi dolu atmosfer

Adadaki ilk çocuk psikoloğu direktörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Atmosfer Eğitim Merkezi’nin hedefi mutlu bireyler yetiştirmek

Bilgi ve ilgi dolu atmosfer
banner598
Özlem SAĞLAM
Lefkoşa’nın Yenişehir Bölgesinde bulunan Atmosfer Eğitim Merkezi Seren Tunalı Başkut yönetiminde, eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. 
Diyalog’a eğitim kurumu hakkında bilgi veren Seren Tunalı Başkurt, 2011 yılının Eylül ayında faaliyete başlayan Atmosfer Eğitim Merkezi’nin, Adadaki ilk çocuk psikoloğu direktörlüğündeki okul olma özelliğini taşıdığını söyledi.
Başkut; Okul’da 1-3 ve 3-6 yaş arasındaki çocuklara eğitim verildiğini, 6 sınıfta toplam 60 öğrencilerinin bulunduğunu aktardı.
Okulun kadrosunda; megaaritmeti, satranç, müzik, ingilizce, drama, masterkids gibi alanlarda uzman 7 öğretmen bulunduğunu anlatan Başkurt, okulda çocukların daha sağlıklı bir birey olarak yetiştirip geleceğe kazandırmayı amaçladıklarını ve çocuklara mesleklerinden dolayı bir uzman yaklaşımı ile bilinçli olarak eğitim verdiklerini dile getirdi. 

Kültür sanat gezileri yapılıyor
“Her çocuk ayrı bir bireydir. Öncelikle bunu kabul ederek yolumuza devam ediyoruz” diyen Seren Tunalı Başkut, okullarında sürekli olarak kültür ve sanat gezileri düzenlediklerini, özel gün ve haftalara oldukça önem verdiklerini belirtti.
Başkurt, çocuklarla birlikte zeytin toplama, mandıra gezisi, market alışverişi yapmalarını bu etkinliklere örnek olarak gösterdi.

Çok yönlü eğitim
Programlarının eğitim bakanlığının müfredatına uygun olduğunu, okulda hazırlanan yemeklerin ise uzman diyetisyenler eşliğinde hazırlandığını anlatan Başkurt, okulda çocuklara müzik dersi, tabletler eşliğinde masterkids eğitimi, satranç, yoga, İngilizce, mega aritmetik, drama ve kukla, fen ve doğa derslerinin yanı sıra, aile görüşmeleri, gezi ve gözlemler yapıldığını aktardı.
Seren Tunalı Başkut tabletlerle  verilen eğitimde ise canlandırma yöntemini kullandıklarını ifade ederken buna örnek olarak “bir volkan patlaması” izlettiklerini sonrasında ise drama çalışması ile deney ve canlandırma yaparak eğitsel bir projeyi çocukların yetenek ve becerilerini geliştirdiklerini kaydetti.  

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474