banner564

Söylem eyleme dönüşüyor

“Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi” broşür dağıtacak

Söylem eyleme dönüşüyor
banner598
Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın değiştirilmesi amacıyla sendikaların oluşturduğu “Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi”, hükümeti eleştirerek, eylemlerin devam edeceğini açıkladı.
İnisiyatif bugün Lefkoşa’da, 30 Ekim Perşembe günü Gazimağusa ve İskele’de, 31 Ekim Cuma günü Girne ve Güzelyurt’ta ana kavşak ve çemberlerde 07.30-08.30 saatleri arasında broşür dağıtacak. İnisiyatif temsilcileri 3 Kasım Pazartesi eylem programını yeniden değerlendirecek. Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın değiştirilmesini sağlamak için otuzun üzerinde örgütün oluşturduğu "Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi", Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nda basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda, “Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi” adına Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan birer konuşma yaptı. Etkinlikte, gerçekleştirilecek eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan ve siyasilerin söz konusu yasa hayata geçmeden önce yasayla ilgili kullandığı ifadeleri de içeren broşür ve afişler de tanıtıldı.
 “Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi, şu sendikalardan oluşuyor:“KTOEÖS, KTÖS, DAÜ-BİR-SEN, DAÜ-SEN, Dev-İş, Dev-Genel İş, Emek-İş, BES, Türk-Sen, KTAMS, Kamu-Sen, Hür –İş, Kamu – İş, El-Sen, Tel-Sen, Koop-Sen, Güç-Sen, M/sa Türk Genel İş, Tıp-İş, Vergi-Sen, Çağ-Sen, Basın-Sen, Sağlık-Sen, Mec Sen, Bank-Sen, Hava-Sen, Petrol-İş, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, As Sen, Gıda Sen, Turizm Emekçileri Sendikası, Liman Sen, Bel-Sen”

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473