banner564

Güven vermiyor

Talat, uluslararası toplumun ve diplomatların, Eroğlu’nun çözüm istediğine inanmadıklarını savundu:

Güven vermiyor
banner598
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, masadan kalkmak ya da kalkmamanın değil, masada ne yapıldığının önemli olduğunu söyledi. Talat, uluslararası toplumun ve diplomatların, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun çözüm istediğine inanmadıklarını ve haliyle kriz çıktığında dünyanın Rum tarafına destek vermeye eğilim gösterdiğini kaydetti. Ofisinden verilen bilgiye göre, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat katıldığı bir televizyon programda çeşitli konuları değerlendirdi. Kıbrıs sorununda gelinen aşamayı değerlendiren Talat, Eroğlu’nun 2010 yılında, daha görüşmelerin başında, Ocak ayında sundukları pakette yer alan çapraz oyu geri çektiğini, Rumların da buna karşılık dönüşümlü başkanlıktan vazgeçtiklerini; tıkanıklığın o zamandan başladığını savundu.
Talat, 2010’da sunulan paket çerçevesinde bir iki hususun bağlanamadığını, bunlardan birinin uluslararası anlaşma yetkisinin nasıl kullanılacağı, diğer hususun egemenliğin kaynağı olduğunu; Türk tarafının görüşünün, egemenliğin, Kıbrıslı Türk ve Rumlardan eşit olarak kaynaklandığı yönünde olduğunu ve sonuçta bu anlayışta birleşmek üzereyken Rum lider Hristofyas’ın isteğiyle konunun seçim sonrasına bırakıldığını anlattı.

 “Yeni cumhurbaşkanı yeni görüşmeler”
Bir soru üzerine Talat, “Kıbrıslı Türklerin, kendisine beş yılını kaybettiren Eroğlu’nu seçmeyeceğini, çözüm isteyen bir Cumhurbaşkanı ile yeni şartların oluşacağını ve görüşmelerin de bu şartlarda devam edeceğini” iddia etti. 
Adaylar konusundaki bir soruyu yanıtlayan Talat, favorisinin Meclis Başkanı Sibel Siber olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474