banner564

Günsel adına Altınay aldı

Türkiye’deki, Engelsiz Bilişim Özel Hizmet Ödülü Yakın Doğu Üniversitesi’ne verildi

Günsel adına Altınay aldı
banner598
Türkiye Cumhuriyeti Engelsiz Bilişim Platformu tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım” temalı konferansta Engelsiz Bilişim Özel Hizmet Ödülü Yakın Doğu Üniversitesi’ne verildi. 
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 konferansı, 23-25 Eylül tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde “Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım” temasıyla gerçekleştiriliyor. 
Konferans’ta YDÜ’ye takdim edilen Engelsiz Bilişim Özel Hizmet Ödülünü, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel adına Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkez Eşbaşkanı Doç. Dr. Zehra Altınay aldı. 
Ödülü alırken bir konuşma yapan Doç. Dr. Zehra Altınay, Doç. Dr. İrfan Suat Günsel’in katkıları ile YDÜ’nün engelsiz bir Kıbrıs ve engelsiz bir dünya için başka ilklere de imza atacağını belirterek, engellilere duyarlı projelere devam edileceğini vurguladı. 

YDÜ Ulusal Tıbbi Genetik 
Kongresi’ne katılacak
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Centre of Excellence bağlı Genetik ve Kanser Tanı Araştırma Merkezi, uluslararası katılımla İstanbul’da gerçekleştirilen 11. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresi’ne katılıyor.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre kongre 27 Eylül’e kadar sürecek. KKTC’den YDÜ Hastanesi’nin temsil edildiği kongreye Türkiye, ABD, İngiltere, İtalya, Almanya ve Danimarka başta olmak üzere çeşitli ülkelerden katılan konuşmacılar bildiri sunuyor.
Açıklamada, genetik biliminin öncü bilim insanlarını bir araya getiren kongrede, YDÜ Tıp Fakültesi ve Hastanesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı ve Centre of Excellence, ve Genetik ve Kanser Tanı-Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı’nın “Keynote” konuşmacısı sıfatı ile açılış konuşması yapacağı belirtildi. Açıklamada, Prof. Dr. Serakıncı’nın iki yılda bir tekrarlanan kongrede, “Mezenkim Kök Hücrelerin Tümör Oluşumu ve Tedavisindeki Rolü” başlıklı konuşma yapacağı ifade edildi.


Kurs düzenleniyor
Öte yandan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), “Yardımcı Sağlık Personeli için Temel Laparoskopi” kursu düzenleyecek.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, 24 Ekim’de yer alacak kursa, adada aktif olarak çalışan tüm cerrahi hemşire ve ameliyathane teknikerlerinin davetli olduğu, katılmak isteyenlerin kayıt ile ilgili bilgileri Yakın Doğu Enstitüsü’nden alabilecekleri belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 06:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474