banner564

'Savaşı piyade kazanır'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye konusunda bugüne kadar yapılması gereken bir çok şeyin yapılmadığına dikkat çekti

'Savaşı piyade kazanır'
banner598
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle TRT Genel Müdürlüğü’nde kahvaltıda bir araya geldi, soruları yanıtladı. IŞİD'e karşı gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında İncirlik Hava Üssü'nün açılıp açılmayacağının sorulması ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Türkiye ön planda olacak" şeklinde bir ifadesinin olduğunun hatırlatılması üzerine Akdoğan, "Türkiye coğrafi olarak daha ön planda. Çünkü sınırında yaşanıyor bunlar. Kimse Türkiye kadar ön planda değil. Türkiye zaten işin içinde" ifadesini kullandı. 
Suriye konusunda bugüne kadar yapılması gereken bir çok şeyin yapılmadığına dikkati çeken Akdoğan, "Esed rejimine karşı mücadele eden muhalifler ne kadar desteklenmiştir? Siz yukarıdan istediğiniz kadar bomba atın. Bir söz vardır, 'Savaşı piyade kazanır'. Orada birisi gidip bayrağı dikecek. O birisi olmazsa sen istediğin kadar bombala. Savaşı kazanmış olmuyorsun. O kim? Aşağıda senin adına kurşun sıkacak olan adam kim? Kiminle ittifak yapacaksın? Bu tür sorulara cevap gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Suriye'ye nasıl bir gelecek öngörüldüğünün bilinmesi gerektiğini söyleyen Akdoğan, meselenin bir örgütle mücadele etmekten ibaret olmadığını ifade etti. "Sadece Türkiye üzerine, tek taraflı baskı kurmanın doğru olmadığını düşünüyorum" diyen Akdoğan, Suriye'de IŞİD, PYD, Özgür Suriye Ordusu, Esed rejimi askerlerinin ve daha bir çok örgütün olduğunu, tüm bu yapıların da birbiriyle savaştığını  kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 06:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474