banner564

Dünyaya net mesaj

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Biz Irak'a baktığımızda Arap, Yezidi, Kürt değil Suriye'de Sünni, Nusayri değil, insan görürüz” dedi

Dünyaya net mesaj
banner598
Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurulu'na katılmak için bulunduğu New York'taki temasları kapsamında düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada adeta insanlık dersi verirken "Biz Irak'a baktığımızda Sünni, Şii, Hıristiyan, Kürt, Arap, Ezidi değil önce insanı görürüz. Suriye'de Sünni, Nusayri değil, sadece insanı görürüz. Haksızlığa uğrayan Müslüman, Hıristiyan ya da Musevi olsun, Türkiye onun yanındadır" dedi. 
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “91 yıllık tarihimiz boyunca, bölgedeki tüm ülkelerle karşılıklı saygı ve hoşgörü temelinde ilişki tesis ettik. Şu anda da, eski Osmanlı bakiyesi olan tüm devletlere barış ve dostluk nazarıyla bakıyoruz; tamamının toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Türkiye tarihinin hiçbir döneminde ırkçı tavır içine girmemiş, tarihinin hiçbir döneminde antisemitist olmamıştır. İsrail'in uluslararası hukuka sığmayan, insan haklarını çiğneyen, insan hayatını hiçe sayan katliamlarını eleştirmek, antisemitizm değildir. Gazze'de, ayrım yapmadan, parkta, bahçede, sahilde, okulda, hastanede, camide, evlerinde masum çocuk ve bebekleri katleden bir yönetimi eleştirmek, takdir edersiniz ki antisemitizm değildir. Eleştirilerimiz, Musevilere değil; İsrail yönetimine ve onun politikalarınadır. Kimse bunu çarpıtmasın. Biz ne zaman Ortadoğu'da masum çocukların, bebeklerin katledilmesini eleştirsek, belli medya kuruluşları tarafından hedefe konuyoruz. Bu tür algı operasyonları, bu tür karalama kampanyaları, bizi asla ve asla doğru bildiğimiz yoldan ayırmaz. Özellikle ABD'deki bazı medya kuruluşlarının ve bazı STK'ların, tamamen asılsız yayınlarla tamamen mesnetsiz iftiralarla planlı şekilde Türkiye'yi hedef aldıklarına şahit oluyoruz. IŞİD'le petrol ticareti yaptığımız iddiası tamamen asılsızdır. IŞİD militanlarının Türkiye'de tedavi edildiği de yalandır. Uzun yıllardır terörle mücadele eden, terör sebebiyle ağır bedeller ödeyen, terörle mücadelesinde de yalnız bırakılmış bir ülke olarak, hiçbir terör örgütüne destek vermemiz asla söz konusu değildir.

“Parasal ilişki olmadı”
Konuşmasında IŞİD’in elinden kurtarılan Türk rehinelerle ilgili de konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı : “IŞİD'in elindeki rehinelerimizi kurtarma operasyonunda parasal hiçbir ilişki kesinlikle olmamıştır. Bu işin en açık yanıdır. Bunun dışındaki yanına gelince, bazıları 'takas yaptılar' dedi. Yeri gelir takas da yapılır. IŞİD'in elinde, Amerika'nın Irak'a vermiş olduğu silahlar vardı. Yıllardır 'Bu Maliki'ye lütfen destek vermeyin' dedik. Sonunda ne oldu? Maliki, Musul'dan silahlar kaçınca IŞİD'in eline geçti.”

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 06:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473