banner564

Hayata ilk adım

Winnie Kreş’te çocuklar, okul öncesi eğitimde eğlenmekle kalmıyor, bilişsel eğitim metodlarıyla zihinsel gelişimlerini de hızlandırıyor

Hayata ilk adım
banner598

Melin DOBRAN

Okul öncesi eğitim, doğum öncesinden temel eğitime kadar geçen sürede çocuğun sosyal, zihinsel, bedensel, duygusal gelişimini destekleyen ve kişiliğin büyük oranda tamamlanmasını sağlayan eğitim sürecidir. İnsanların zihinsel gelişiminin %67’si 7 yaşına kadar oluşur. Bu nedenle okul öncesi eğitim çocukların hayatında sanıldığından çok daha önemlidir.

 

Çocukların sosyalleşmesi için okul öncesi eğitimi şart

Çocuk iki yaşından itibaren, yaşıtlarıyla bir araya gelme ve oyun gruplarına katılma ihtiyacı duyar. Bu ihtiyaç evde sadece anne baba veya kardeşlerle giderilemeyecek bir ihtiyaçtır. Winnie Kreş’te çocuklar, toplumsallaşmanın en önemli aracı olan arkadaşlık kurmayı ve sürdürmeyi, paylaşmayı, haklarını korumayı, başkalarının haklarına saygı duymayı, okul öncesi eğitiminde öğreniyor. Kreşteki çocuklar, okul öncesi eğitimde eğlenmekle kalmıyor, bilişsel eğitim metodlarıyla zihinsel gelişimlerini de hızlandırıyor.

 

Güvenli bir ortamda öğreniyorlar

Kreşte eğitim alan çocuklar, güvenli bir ortam içerisinde bilimsel gereklere uygun olarak, fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal bakımdan uyum içerisinde, bir birey olmaları eğitimli öğretmenler tarafından sağlanıyor. Bunun yanında, doğru beslenme, bilgi ve beceri kazandırmak, Türkçe’yi doğru ve güzel kullanmakta öğretiliyor. Çocukları, ilköğretime hazırlamayı kendine görev edinmiş öğretmeler, öğrencilerin sosyal ilişkilerini oyun ve arkadaşlık yoluyla geliştirmelerine tam gün hizmet vererek katkı koyuyor.

 

Okul öncesi eğitim için özel olarak inşa edildi

0-4 yaş grubu çocuklara eğitim vermek için kurulan Winnie Kreş’teki öğretmenler, alanında eğitim almış 10 yılı aşkın tecrübeli eğitmenlerdir. Okulda 2 öğretmen 1 de sorumlu öğretmen mevcuttur. Çocukların gelişimleri ve eğlenmeleri için, drama, boyama, el kaslarını geliştirici plastisin oyunu, kukla gösterileri, resim, müzik, dans ve ingilizce eğitimi veriliyor.

 

Görerek, dokunarak öğrenmeleri bizim için çok önemli

Sosyal aktivite olarak, çocuklar için haftalık programlara göre, geziler yapılmaktadır. Okulda işlenen konuyu pekiştirmeleri amacıyla bir takım gezilere giden çocuklar, mevsimine göre meyve ve sebzeleri de öğreniyor. Hafızalarını, sayıları, sebze ve meyveleri renklerine göre, boyama kitaplarında boyayarak geliştiren çocuklar, hava, kara ve deniz taşıtlarını öğrenerek, hayata hazırlanıyorlar.

 

Diyetisyenin önerdiği yemek listesine göre besleniyorlar

Çocuklar sabah okula geldikleri zaman, günün en önemli öğünü olan kahvaltılarını yapıyorlar. Ardından ana dil eğitimi veriliyor. Ara öğünden sonra serbest oyun oynayan çocuklar, öğle yemeğinden sonra, büyümelerinde önemli rol oynayan uyku ihtiyacını gideriyor. Uyku saatinden sonra, tv saati ve oyun saatinde eğlenerek güzel vakit geçiriyorlar. İkindi ara öğününden sonra ise, müzik saatinde çocuklar şarkı söylüyor. Güzel bir eğitim gününün ardından, aileleri tarafından okuldan aranıyorlar.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 00:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473