banner564

Eğitim şart

Bakırcı, “Ormanların korunması, çevremizin ağaçlandırılması hem yurdumuzun hem de dünyamızın geleceği için çok önemli” dedi

Eğitim şart
banner598

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, ormanların korunması, çevrenin ağaçlandırılmasının hem KKTC’nin hem de dünyanın geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü, dairede görev yapan emekli ve mevcut şube müdürleri ve personeli biraraya getirdi.

Kıbrıs Türk Mimar Mühendisler Odası toplantı salonunda yapılan etkinliğe Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı da katılarak konuşma yaptı.

Bakırcı konuşmasında, ormancılık alanında amaçlarının mevcut orman alanlarını korumak ve bu alanları arttırmak olduğunu belirtti.

Eğitimin bu konuda çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Bakırcı, “Çocuklarımıza fidan dikmenin, ağaç yetiştirmenin önemini iyi anlatabilirsek toplum olarak büyük bir kazanım sağlayacağız” dedi.

 

Karzaoğlu: Geçmiş yıllara göre iyiyiz

Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu da konuşmasında, geçmiş yıllara göre araç ve teknik ekipman olarak daha iyi durumda olduklarını belirtti, ancak halen bazı eksiklikler olduğunu söyledi.

Karzaoğlu, yapılan faaliyetlerin bugün hemen görülemeyen ama sonraki nesillerin görebileceği faaliyetler olduğunu vurguladı.

“Doğaya yapılan yatırımlar çok kıymetlidir. Bizler bunun bilincindeyiz” diyen Karzoğlu, ormancılık alanında bugüne kadar emek veren herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Orman Dairesi’nde uzun yıllar çalışan personele Bakan Bakırcı tarafından plaket takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 00:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474