banner564

Ata topraklarına dönülmeli

Omiru“Ekonomik kriz nedeniyle çözüm empoze edilemez” dedi ve ekledi:

 Ata topraklarına dönülmeli
banner598
Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, ekonomik kriz nedeniyle Kıbrıs sorununa kabul edilemez bir çözüm empoze edileceğine inananların yanıldığını söyledi.
  Fileleftheros Gazetesi’ne göre; Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, sözde “Değirmenlik Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi”ni kabulünün ardından yaptığı açıklamada, müzakerelerin yeniden başlamasıyla, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri, ekonomik krizle ilgili konuları, Kıbrıs helenizminin ve özellikle göçmenlerin “ata topraklarına” geri dönmesi isteğini ele aldıklarını ifade etti.
   Omiru, açıklamasında, ekonomik krizin, herhangi bir şekilde, kötü ve yamalanmış bir çözümü kabul etmelerine neden olmaması gerektiğini yineledi.
   Sözde “Değirmenlik Belediye Başkanı” Petros Kareklas ise yaptığı açıklamada, görüşme sırasında milli davayı ele aldıklarını belirtti.
   Kareklas, müzakerelerin başlamasının ardından, halkın ve özellikle göçmenlerin beklentilerine yanıt verecek,Avrupa ve uluslararası hukuk ile uyumlu olacak bir çözüme varılmasını görmek için mümkün olan her şeyin yapılması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 00:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474