banner564

‘KKTC artık eğitim adası’

UKÜ Rektörü Nadiri, Bakan Dürüst’e üniversite hakkında bilgi verdi

‘KKTC artık  eğitim adası’
banner598

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni (UKÜ) ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ile görüşen Dürüst, KKTC’nin artık bir eğitim adası haline geldiğini ifade etti.
Ziyarette Prof. Dr. Nadiri, Bakan Dürüst’e üniversitenin öğrenci ve mezun sayısı, eğitim ve araştırma imkânları, yenilikler ve gelişmeler hakkında bilgi aktardı.
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, ülkenin temel sektörünün turizmle birlikte eğitim turizmi olarak da adlandırılabilen üniversiteler olduğunu ifade ederek, “1997 yılında kurulan ve bugünlere kadar ülkemizin eğitim adası olma yolundaki kararlı politikalarına destek veren üniversitelerin en önde gelenlerinden UKÜ, son dönemlerde oldukça başarılı ve uluslararası arenada kendini kabul ettiren bir üniversitedir” dedi.
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin Lefkoşa’da bulunduğunu ancak yansımalarını bütün KKTC’de ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda devam ettirdiğini belirten Dürüst, “Hükümetimiz adına UKÜ yöneticilerini, girişimcilerini, bütün akademik kadrolarını ve Rektör Nadiri’yi tebrik ediyorum” dedi.
Dürüst, “KKTC artık bir eğitim adası olmuştur. Bu noktada, KKTC’deki üniversitelerimizin çok kıymetli yatırımları sayesinde hem ülkemiz ekonomisine katma değer anlamında hem de KKTC’nin siyasal anlamda güçlenmesine büyük oranda katkı sağlamaktadır” dedi.
Ziyarette Dürüst’e Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa, Özel Kalem Müdürü Şifa Soğukpınar ile Yükseköğrenim ve Dış ilişkiler Müdürü Ziya Öztürkler eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474