banner564

Mesaj net

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, “Azez'e yaklaşırlarsa bizden en şiddetli tepkiyi görecekler” ifadelerini kullandı

Mesaj net
banner598

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, "Yaptığımız bu operasyon neticesinde şu anda YPG unsurları Azez civarında ilerleyemiyor. Bundan sonra da Azez'e yaklaşırlarsa bizden en şiddetli tepkiyi göreceklerdir. Bölgedeki havaalanı herhangi bir şekilde Suriye muhalefeti güçlerine ve masum sivillere karşı kullanılmaya kalkılırsa o havaalanıyla ilgili de daha önce aldığımız tedbirleri almaya devam eder; havaalanını kullanılmaz hale getiririz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında hitap ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erzincan ziyareti kapsamında bir cemevine gerçekleştirdiği ziyaret hakkında konuşan Davutoğlu, "Erzincan'da yaptığımız temaslar çerçevesinde Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi'ni ziyaret ettik. Bu ziyaretimiz sırasında hem Alevi vatandaşlarımızın misafiri olduk hem de taleplerini dinledik. Anadolu Alevi İslam geleneğinde bütün bu geleneği özetleyen ifade vardır. Hak Muhammed Ali yolu. Cemevinde Alevi vatandaşlarımıza hitap ederek 'Allah bizi Hz. Muhammed'in muhabbetinden ve Hz. Ali'nin ilminden, irfanından, yolundan uzak eylemesin' dediğimde bütün Alevi vatandaşlarımız 'Allah, Allah' diyerek niyaz ettiler. İşte bu sesler Ali'siz Alevilik inşa etmek adına bu vatandaşlarımızı geleneklerinden koparmaya çalışanlara verilen en güzel cevaptı. Orada bir kere daha Türkiye'nin çok kültürlü yapısının bizim için ne büyük şans olduğunu gözleme imkanı buldum" ifadelerini kullandı.


"AK Parti davası, şahısların şahsi davası değil"
Konuşmasında AK Parti'de şahsi hesapların olmayacağını vurgulayan Davutoğlu, "Bütün vesayet odaklarına, bütün haksız kazanç odaklarına, bütün kirli plan sahiplerine karşı dimdik durduk. Milletin hukukunu koruduk. 14 yıldır bazı çevreler birliğimizi, bütünlüğümüzü zayıflatma beklentisiyle sayısız kampanya yürüttüler, yürütüyorlar. Ama her defasında elleri boşa çıktı. Çünkü AK Parti milletle bütünleşerek kendi bütünlüğünü sağlamıştır. Bizim aramızda ihtilaf bekleyenler çok beklerler. Çünkü bizde şahsi hesap yok, ulvi hesap var. AK Parti davası şahıs davası, şahısların şahsi davası değildir ve olmayacaktır. Bu dava Türkiye'nin davasıdır" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474