banner564

Köprü vazifaesi görüyor

SOS Anaokulu ve Kreş’te, korunmaya muhtaç çocukların, toplumdan gelen aile ve yaşıtlarıyla kaynaşması sağlanıyor

Köprü vazifaesi görüyor
banner598

Melin DOBRAN

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 1994 yılından beri kurumsal hizmet veren SOS Anaokulu ve Kreş’te, aile güçlendirme projesi bünyesinde, toplumun her kesiminde yaşayan, okul öncesi eğitime ihtiyacı olan çocuklara bakım ve eğitim itina ile veriliyor. Bu kurum, özellikle korunmaya muhtaç çocukların, toplumdan gelen aile ve yaşıtlarıyla kaynaşıp,  toplumsal hayata geçişlerinde bir köprü vazifesi görüyor.

 

“Oyun oynayarak öğren” sloganı

Okulda 15 aylık ve 2-3-4 yaş grubu çocuklara okul öncesi eğitim hizmeti verilmekte. 4 sınıf ve 64 öğrencisi olan okulda, 1 müdür, 10 öğretmen, 1 aşçı 1 de temizlik görevlisi hizmet vermekte. Velilerin tercihine uygun olarak tam veya yarım gün eğitim olmak üzere öğrenci kaydı yapılabilmekte. SOS Anaokulu, yıl boyunca 11 ay kesintisiz tam gün olarak eğitim veriyor.

 

Dünyaca ünlü eğitim sistemi temelinde eğitim veriliyor

SOS Anaokulu, SOS Çocukköyü Derneği’nde, Maria Montessori ve Frederic Frobel gibi dünyaca ünlü bilim insanlarının eğitim sistemi ile bilgi verilmekte. SOS Anaokulu çocukların, sosyal duygusal, bilişsel ve fiziksel yönde gelişimlerini eşit olarak destekleyen günlük eğitim programları uygulamakta. Her çocuğun gelişim süreci gözlemlenerek, her çocuk için bireysel gelişim dosyaları oluşturulmaktadır.

 

Eğitim hizmetleri

1.Montessori eğitim teknikleri

2.F. Frobel grup eğitimi etkinlikleri

3.Psikomotor gelişim teknikleri

4.Carl Orff müzik teknikleri

 

Profesyonel hizmetler

SOS Anaokulu psikoloğu, eğitmenlerin hizmetçi eğitim programlarını planlar, çocuklara ve ailelere gerekli konularda profesyonel destek verir. Topluma ve velilere yönelik okulöncesi gelişim konularında seminer ve konferanslar düzenler.

 

Eğitim ve hizmet verilen alan oldukça geniş

Okulda çocuklar için her gün, günlük eğitim, bakım, beslenme ve oyun alanlarını oluşturulmakta. Yaş gruplarına uygun, eğitsel araç gereçlerle donatılmış olup, eğitim amaçlı farklı şemaları içeren oyun köşeleri oluşturulmaktadır. Çocukların gelişim alanlarını destekleyen, el becerilerini hayal gücünü ve yaratıcılıklarını geliştiren etkinliklerde yapılıyor. Bu etkinlikler, kil, dokuma, boyama teknikleri, resim ve diğer yaratıcı farklı etkinliklerden oluşmakta. Çocukların farklı ve doğal sesleri dinleme ve ayırt etme, şarkı söyleme, ritim çalışmaları, yaratıcı hareket ve dans, müzik eşliğinde hareket, müzikli öykü oluşturma gibi etkinlikler uygulanıyor. Çocukların günlük beslenme ihtiyaçlarına da hizmet ediliyor. Kurumda, okul öncesi eğitim dönemi çocuğun, gereksinimi olan uyku ihtiyacı dikkate alınarak tam gün okula devam eden çocuklar için özel yatma alanları da mevcut. Kahvaltı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı ve ara öğünler SOS diyetisyeninin hazırladığı programlar çerçevesinde, günlük olarak okulun kadrolu deneyimli aşçısı tarafından hazırlanmakta.

 

Sosyal kültürel ve gözlem gezi etkinlikleri de yapılıyor

SOS Anaokulu’nun eğitim felsefesi, çocukların görerek, dinleyerek, dokunarak, gözlemleyerek gelişim süreçlerini desteklemekte. Bu nedenle, okul dışı birçok etkinlikler düzenleip, sinema, tiyatro ve farklı sanatsal sergiler gibi sosyal kültürel ve gözlem gezileri yapılmakta.

 

 

Özel günlerde kutlanıyor

Çocukların kendi yaşadıkları ülkenin kültürlerine ait ve dünyada kutlanan özel günler farklı etkinliklerle kutlanmakta. Bu tür etkinlikler velilere ve topluma açık olarak düzenleniyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014, 00:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474